sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Muratti

 
Ihastelin mummolassa viikko sitten porstuassa ollutta murattia. Mummo oli seuraavana päivänä tehnyt minulle samanlaisen! Ihana mummo, kyllä, mutta en ole kovin hyvä hoitamaan muita kasveja kuin kaktuksia. Ne kun antavat anteeksi elämän kiireet ja selviävät näin vähemmällä kastelulla. Muratista tulee minulle ensimmäisenä mieleen Batman sarjakuvien Poison Ivy. Jos joku viherpeukalo on kuulolla, niin hyviä muratin kasvatus- ja hoitovinkkejä otetaan vastaan :) Kaunishan tämä uusi tulokas on kuin mikä, kun vain onnistuisin pitämään sen hengissä. Pidän köynnöskasveista. Ja jos joku tietää tarkemman nimen tälle uudelle tulokkaalle kuin muratti (onko niitä jotain alalajeja?) niin ilolla otan tiedon vastaan. :)


 

6 kommenttia:

 1. varmastikkin kauneimpia kasveja ja helppokin kai kun en ole saanut sitä tuiverrettua. Ei tarvitse valoa ja antaa mullan kuivahtaa silloin tällöin tai ainakin niin minun murattini elää vielä, hih.
  Ilona

  VastaaPoista
 2. Ilona: Kiitos kovasti,kannustavia sanoja. Ehkäpä minäkin selviän. Eniten juuri jännittää se kuinka sitä tulisi kastella. Ja tarvitseeko se aurinkoa vaiko ei.

  VastaaPoista
 3. Ihana kasvi ja kauniisti on mummosi sen tehnyt noin. Helppohoitoinen on kuten edellinen kirjoittikin.

  VastaaPoista
 4. Liisa: Kiitos. Minäkin pidän tuosta pyöreästä muodosta. Siitähän voisi rakentaa vaikka minkälaisen pallon,kunhan köynnökset alkavat kasvaa enemmän.

  VastaaPoista
 5. Olen kuullut, ettei muratti pysy hengissä onnellisella ihmisellä... En tiedä, mistä moinen on peräisin, mutta oma murattini on selvinnyt kesät ja talvet parvekkeella lukuunottamatta viime talven paukkupakkasia, jolloin unohdin siirtää sen yöksi sisälle. Muutoin selviävät hyvin kylmästäkin. Veikkaisin kymmentä pakkasastetta rajaksi. Onnea muratin kanssa ja kiitos vierailustani blogissani! Tapaamisiin. :)

  VastaaPoista
 6. Sini: Jopas on positiivinen mietelause ;P Saa nähdä onnistunko omani kanssa. Mutta hyvä, jos kasvi pitää viileästä.

  VastaaPoista