torstai 27. toukokuuta 2010

Suurkirppis

 
Viime viikon sunnuntaina Kuopion torilla oli perinteinen Suurkirppis. Suurimmaksi osaksi oli kaikkea lapsiperheille leluista vaatteisiin, mutta useilla pöydillä oli myös kaikkea kivaa vähän vanhemmillekin.

Itse löysin pienen pitsiliinan olohuoneen tyynyn koristeeksi, mummon pitsiliinojen sekaan.


Olkkarin pöydälle löytyi pellavainen liina, jonkinlaisella köynnöslehtikuvioinnilla.


Kirjahamsterina löysin vielä hyllyyni Akseli Gallen-Kallelan elämäkerran Minä palaan jalanjäljilleni, Taschenin minitaidekirjan Egon Schielestä sekä Eero Aution ihanuuden Karjalan kalliopiirrokset. Viimeksi mainittua olen mieluillut jo jonkin aikaa.
Tuntuu uskomattomalta että esi-isämme ovat kaivertaneet kallioon merkkejä itsestään ja elämäntavoistaan jo tuhansia vuosia sitten. Kalliopiirrokset ja -maalaukset ovat kiehtoneet minua jo vuosia. Jokin niissä vain on niin taianomaista. Kalliomaalauksista kiinnostuneille suosittelen Timo Miettisen kirjaa Pyhät kuvat kalliossa. Kokonaisuus on kaunis ja hyvin kirjoitettu. Suomen luonto ja kalliot näyttävät kuvissa parhaat puolensa ja mahtavuutensa.
 

5 kommenttia:

 1. Ai, Kuopion torillakin järjestetään suurkirppiksiä? Joensuussakin on jo monena kesänä niitä ollut ja ensi sunnuntaina on tämän kesän ekat kirpparit.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä vain,aiemmin olen vain aina ollut jossain muualla enkä ole päässyt paikalle. Seuraava suurkirppis järjestetään sunnuntaina 4.7. :)

  VastaaPoista
 3. Kalliopiirokset kiinnostaa minuakin ja Shiele on kans hyvä. Aikas hyvät löydöt teit, jos sait vielä pikkurahalla.

  tuike

  VastaaPoista
 4. 5 euroa maksoin yhteensä Gallen-Kallelasta ja Schielestä. 16 euroa maksoin kalliopiirroskirjasta, joka on todella hyvä hinta siihen nähden millä sitä myydään nettihuutokaupoissa (36 - 55 euroa?!). Joten kyllä, olen tyytyväinen hinta - löydös -suhteisiin :)

  VastaaPoista
 5. tuike: Mukavaa kun käyt kurkkimassa kuulumisiani :)

  VastaaPoista