torstai 10. kesäkuuta 2010

Henna

 

Etunimet ovat mielenkiintoisia, joko niistä pitää tai ei pidä. Suurin osa ihmisistä kantaa kuitenkin samaa nimeä syntymästään lähtien. Sitten on heitä, jotka käyttävät toista tai kolmatta nimeään ja niitä, jotka vaihtavat nimensä kokonaan. Itse olen kulkenut Henna nimen kanssa miltei syntymästäni saakka. Äiti oli nähnyt synnytysosastolla jossain kortissa nimen Henna ja ihastunut siihen ja pitänyt sitä erikoisena. Hätäkasteessa olin vielä Mari. Nuorempana en pitänyt nimestäni, se kuulosti niin ”nuhaiselta” kahden N-kirjaimen vuoksi ja lisäksi ikäryhmästäni tunsin melko monta Henna-nimistä (eipä tuntunut enää erikoiselta). Monta samannimistä henkilöä tekee sen, että muut keksivät heille lempinimet erottaakseen heidät toisistaan. Ja niin kävi minullekin. Olen kantanut lempinimeäni ensimmäisestä luokasta lähtien, mutta en ole kokenut lempinimeäni loukkaavaksi, päinvastoin. Nykyään lempinimi on miltei kadonnut, mutta kannan sitä kuitenkin aina mukanani. Nykyisin pidän Henna nimestä, enkä osaisi ajatella itseäni vaikka Mariksi.

Henna nimen taustaa:

Henna on Henriikan sisarnimi ja Henrikin vastine, siis kansallispyhimyksen piispa Henrikin muistonimi. Nimen merkitys on epäselvä, mutta alkuperältään se tiedetään muinaissaksalaiseksi.

Minusta on hauskaa kun kappaleille annetaan henkilöiden nimiä. Kappaleita voi sitten kuunnella siten, kertovatko ne jollain tapaa samannimisestä henkilöstä jonka itse tuntee.

Tässä muutamia henkilöiden nimillä varustettuja kappaleita.

Seminaarimäen mieslaulajat – Taina

Yö – Tia-Maria, Mona

Juice Leskinen – Marilyn

Halavatun Papat – Maisa

PMMP – Niina

Maija Vilkkumaa – Kristiina, Inglasin Laura

Apulanta – Elli

Popeda – Ellu, Irmeli

SIG – Tiina menee naimisiin

J. Karjalainen – Doris, Elina – anna tukkasi kasvaa, Väinö

Leevi and te leavings – Teuvo maanteiden kuningas

Zen Cafe – Harri

Don Huonot – Hannu ja Kerttu

Kertokaa, jos tulee lisää tällaisia kappaleita mieleenne. Toki on sellaisiakin kappaleita, joissa nimet mainitaan lyriikoissa, vaikka nimi ei kappaleen otsikoksi olisi päässytkään. Ilmoitelkaa niistäkin jos tulee mieleen. Henna nimestä löysin seuraavat kappaleet:

Cameron Cartio featuring Khaléd - HennaScandinavian Music Group - Casablanca


 

2 kommenttia:

  1. Minä täällä blogistaniassa kuljen toisella nimelläni Liisa. Minulla on 3 nimeä.

    Irwin-Lievestuoreen Liisa
    :)

    VastaaPoista
  2. Liisa: Vai blogistaniassa :P Itselläni on kaksi nimeä, siis yksi ensimmäisen nimeni lisäksi ja kovasti pidän toisestakin nimestäni,vaikka onkin todella yleinen :)

    VastaaPoista