torstai 10. kesäkuuta 2010

Patsaspäiväkirjat

 

Yle Teema näyttää uusintana kolmiosaisen dokumentin Patsaspäiväkirjat. Sunday Timesin taidekriitikko Waldemar Januszczak todistaa, että kuvanveistotaide on taiteista tärkein. Kuten hän tänään dokumentin ensimmäisessä osassa asian ilmaisi: "Veistotaide ei ole taidetta johon kompastutaan, kun astutaan taaksepäin nähdäksemme maalaukset paremmin." Hän kiertää tutustumassa ja analysoimassa teoksia eri puolilla maailmaa.

Ensimmäisessä osassa (to klo 17.20) perehdyttiin naisvartaloon, toinen osa käsittelee valtiaita ja kolmas osa maataidetta. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista, hauskimmista ja oivaltavammista taidedokumenteista pitkään aikaan. Suosittelen, jos aihe vähääkään kiinnostaa! :) Jaksot voi nähdä jälkikäteen myös Yle Areenasta, hakusana Patsaspäiväkirjat.
 

4 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä!! Mukavaa kesäistä viikonloppua :))

  VastaaPoista
 2. minnamarika: Oleppa hyvä,samoin sinne hyvää viikonvaihdetta! Tänne on luvattu kaatosadetta, mutta puhdistuupahan viimeisetkin siitepölyt.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Tykkään kuunnella enemmän radioita kuin katsella telkkaria. Yleensä en kumminkaa jaksa lukea ohjelmatietoja, siksi saan aina joskus ystäviltä tekstiviestin, nyt kuuntele tai katsele se tai se ohjelma. Ylen Areena on todella hieno keksintö!

  VastaaPoista
 4. tuike: Sanoppa muuta, ei harmita niin paljon jos jää jostain ohjelmasta paitsi.

  VastaaPoista