torstai 1. heinäkuuta 2010

Mylly, Summer exhibition

 
"Pohjois-Savon alueella on paljon luovien toimialojen ammattilaisia ja yrittäjiä. Taiteilijat ja käsityöläiset ovat olleet näkyvästi esillä alueen historiassa ja nyttemmin alueellemme on syntynyt kansallisesti ja kansainvälisestikin menestyneitä toimialan yrityksiä ja palkittuja taiteilijoita. Alueelta kuitenkin puuttuu luovat toimialat kattava organisaatio, joka kokoaisi saman katon alle alan yritykset ja ammattilaiset. Luovien toimialojen mahdollisuuksien täysimääräinen hyödyntäminen alueen hyvinvointi-osaamisessa helpottuisi yhden luovaa toimialaa koordinoivan tahon kautta."

Tähän tarpeeseen vastasi Luovien toimialojen keskus Mylly, jonka ensimmäisen näyttelyn avajaiset olivat tänään. Myllyn toimintaa on mukava seurata paitsi siksi, että se on oivaltava yhteistyöhanke myös siksi, että kaksi entistä opiskelukaveriani Tuija Matela ja Jenni Turunen työskentelevät Myllyssä.

Tunnelma oli rento ja paikalla oli paljon tuttuja kasvoja.

Työhuoneet olivat valoisia, kotoisia, ateljeissa tuoksui maali ja pensseleitä ja väripaletteja oli ympäriinsä.Tuija ja Jenni ovat kehittyneet huimasti työskentelyssään. Itse en ole valmistumisen jälkeen maaleihin koskenutkaan. Pensselit vaihtuivat kameraan.Johanna Rossin akvarelleja.


Nanna Hännisen teoksen pinnalta heijastui ihastunut yleisö.


Jukka Huhtalan upea työ! Tämä taitaa mennä näkemistäni teoksista kärkeen. Huhtalasta lisää myöhemmin, jahka pääsen katsomaan hänen ja Mikko Valtosen näyttelyn Galleria 12:sta. Olisin tahtonut "salakuljettaa" tämän kotini seinälle. Sen verran suurikokoinen, että tuskin olisin onnistunut ;P


Sinikka Kososen Riippuva puutarha-installaation taustalla näkyy Maisa Lamaksen teokset.Ps. Olen pahoillani, mutta teosten värit eivät ole kuvissa läheskään yhtä hehkuvia kuin luonnossa. Menkää itse katsomaan ;)
 

2 kommenttia:

 1. Salakuljetuksesta sananen.

  Itse ajattelin salakatsella Umbertto Marcaton eilistä esiintymistä Kuopion Viinijuhlilla - Myllyn ikkunasta. Siinä epäonnistuin, mutta näinpähän samalla valoisan näyttelyn Myllyn 4:ssä kerroksessa. Ja samalla sain mainion ajatuksen omaa työyhteisöäni varten. Kiitos Mylly!

  Mielestäni Jukka Huhtalan lanseeraamasi upea työ esittää itse taiteilija Johanna Rossia. Tai, jos ei, niin on ainakin erehdyttävästi taiteilijakollegansa näköinen.

  petrateresa

  VastaaPoista
 2. petrateresa: Vai yritit saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Myllyn ja Viinijuhlat ;P Ensimmäistä kertaa tosiaan kävin Myllyssä tuon näyttelyn tiimoilta, ja tilat todella ovat valoisat. Siitä olen hieman kuullut palautetta taiteilijoilta, että siellä ei ainakaan vielä ole ilmastointia. Ainakin öljyväreillä on hieman epämiellyttävää maalailla jos ei ilmastointi pelaa. (En malta odottaa ajatustasi työyhteisöstä)

  Oletpa tarkkasilmäinen, Johanna Rossihan se taitaa olla.

  VastaaPoista