keskiviikko 25. elokuuta 2010

Läksiäislounas

 
Tänään menimme työporukan kanssa Ravintola Os:iin lounastamaan ja samalla viettämään läksiäisiäni,sillä tänään kaikki olivat paikalla. Ruoka oli hyvää ja seura vielä parempaa. Pöydässä nostettiin esiin onnellisuus. Mitä on onnellisuus? Minulle onnellisuus oli juuri tuossa hetkessä ihanat työtoverit, kaunis ravintola, ihana ja lämmin valaistus, hyvä ruoka ja tunne siitä, että nämä ihmiset todella välittävät minusta. On onni saada olla osa tuollaista työyhteisöä. Hyvä ja toimiva työyhteisö ei ole itsestäänselvyys.


Ennen lounaalle siirtymistä kilistelimme hieman kuohuvaa, sain kuulla hienon puheen ja sain tämän upean kukka-asetelman maljakkoineen itselleni! Kyseessä on siis Jenni Linnoven Lehti maljakko. Ja vielä lempivärilläni, valkoraitaisena. Olin aikoja sitten ilmaissut ohimennen pitäväni juuri tuosta maljakosta, ja joku oli tämän tiedon napannut muistiinsa. :) Herkkä ja kaunis maljakko, joka toimii ilman kukkiakin. Sain vielä Anna Kortelaisen kirjoittaman kirjasen johtajanaisista. Pidän Kortelaisen kirjoista ja varsinkin kirjoitustyylistä, joten kirjanen on varmasti mukavaa luettavaa.
Virallinen viimeinen työpäiväni on perjantaina, jolloin Kuopiossa vietetään myös Taiteiden juhlaa.
---------------------------------------------------Sitten hieman toisenlaisiin asioihin. Ulla-Kristiina Kattojenyli blogista ja Ruusa Rintelän Ruusa blogista antoivat minulle Beautiful Blogger tunnustukset. Kiitän kovasti, tämä oli iloinen yllätys! :) En kuitenkaan laita tunnustusta eteenpäin (laitanpas kuitenkin Marjalle Museolehtori tilittää blogiin),sillä näitä pyörii jo täällä blogimaailmassa melkoisesti.

Paljastan itsestäni kuitenkin 7 asiaa, kuten tehtävään kuului.

1. En ole koskaan jättänyt menemästä kouluun/töihin ilman pätevää syytä.
2. Hylkään usein uusia asioita pelkästään periaatteen vuoksi. (Minusta on hyvä olla periaatteita...)
3. En ole koskaan syönyt mämmiä.
4. En pidä viime hetken muutoksista. (Tämä tuottaa usein ongelmia)
5. Olen aikataulu-ihminen. (Olen mieluummin hieman ajoissa kuin hieman myöhässä)
6. Rakastan kotimaisia 1940 - 50-luvun elokuvia. (Martti Katajisto olisi ollut aviomieheni jos olisin syntynyt 1920-luvulla)
7. Arvostan eniten maailmassa edesmennyttä karjalaista mummoani. (Elämänasenne ja -ohjeet ovat tarttuneet huomaamatta)


Ps. Kolmas tunnustus tuli JaanaElinalta blogista Aika on taikaa (kiitos tästäkin). Laitan vielä yhdet seitsemän "paljastusta".

1. Olen aamuihminen. (Mieluummin aloitan kaiken aikaisin ja lopetan vastaavasti aikaisin)
2. En siedä epäjärjestystä kodissani. (Sotkuisuus häiritsee muihin asioihin keskittymistä)
3. Pidän lainauksista, viisauksista ja mietelauseista. (Kuten esim. "En tiedä ketään, joka olisi päässyt huipulle ilman kovaa työtä. Se on resepti. Se ei aina vie sinua huipulle, mutta hyvin lähelle sinun pitäisi päästä." - Margaret Thatcher -)
4. Haaveenani on matkustaa Italiaan.
5. Tykkään lukea taiteilijaelämäkertoja. (Picasso, Chagall, Kahlo, Warhol, Munch, Monét ym, ym.)
6. Musiikkimakuni vaihtelee Turmion Kätilöistä Tapio Rautavaaraan ja Enyasta Palefaceen. (Musiikki vaihtelee mielentilan mukaan, mutta paljon on ns. vakiokuuntelussa olevia albumeja. Keskiaikainen musiikki on myös alkanut kiinnostaa.)
7. Rakastan Tie Avonleaan tv-sarjaa. (Ja sitä tunnelmaa! Harmi vain että tulee usein itselleni sopimattomaan ajankohtaan)
 

7 kommenttia:

 1. Lisää tunnustuksia olisi blogissani.

  Ihana läksiäislounas teillä.On onni omistaa ihanat työkaverit.
  Kaunis maljakko.

  Mukava oli lukea sinun seitsemääsi.

  Mukavaa loppuviikkoa,joko muutat viikonloppuna

  VastaaPoista
 2. JaanaElina: Kyllä,viikonloppuna on viimeisten tavaroiden siirto ja lopullinen muutto :)

  VastaaPoista
 3. Onnea kovasti tunnustuksesta, olet sen ansainnut!!

  Kyllä teillä on ollut ihana työyhteisö, läksijäiset ja kaikki. Ei vaan monessakaan työpaikassa ole. Kivat työkaverit, pomo ja työpaikka kokonaisuudessaan on kullan arvoisia, jos yksikin niistä tökkii, se vaikuttaa kaikkeen.
  Kokemusta niin hyvästä kuin huonosta paikasta.

  Minä myös rakastan vanhoja elokuvia ja sarjoja,mutta ne menee jo tuonne 1700-1800 luvulle. Ykkösellä ja kakkosella kesän aikana tuli ihania sellaisia tv-kuvia. Kuten Rosamunde-sarjassa Vuodenajat.

  Onnea muuttoon!

  VastaaPoista
 4. Liisa: 1700-1800 lukujen ohjelmissa on upeaa pukuloistoa joka vetää puoleensa. Minulta on mennyt tuo Rosamunde sarja aivan ohi.

  VastaaPoista
 5. Voi, sinulla on ihkut työkaverit - maljakkosi on u-p-e-a!!!
  Onnittelut myös tunnustuksestasi! Tuli oikeaan paikkaan :)
  Minullakin oli karjalaismummo :) ja löydän itseni muistakin paljastuksistasi ;)
  PAITSI että myöhästyn aina joka paikasta :DDD (mutta en ole lainkaan ylpeä siitä, vaan se kylläharmittaa) Piintynyt tylsä tapa...

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi, miten moni paljastukistasi sopii minuunkin. Hämmästyin ihan, vaikka luulen tuntevani jo sinua aika paljon. Ja kiitos itsellesi lounasseurasta ja kaikesta muusta seurasta!!!!

  VastaaPoista
 7. lehtori Louni: Sanoppa muuta, minäkin voin sanoa tuntevani sinut, mutta aina vain osaat yllättää ja ihastuttaa.

  VastaaPoista