keskiviikko 4. elokuuta 2010

Syksy saapuu

 
Tuuli puhaltelee keltaisia lehtiä ja pihlajanmarjat kypsyvät. Aamulla saatoin haistaa ilmassa jo syksyn viileyttä. Odotan innolla viileämpiä ilmoja ja pimeneviä iltoja, jolloin saan kaivaa esille kynttilät ja tuikut, käpertyä viltin alle ja juoda teetä.Kesä on ollut lämmin ja tätä on mukava muistella talvipakkasilla. Kaikesta auringonpaisteesta huolimatta olen kuitenkin enemmän kevät ja syksy -ihminen. Ne ovat minusta odotuksen aikaa. Keväällä luonto puhkeaa kukkaan ja kaikki on vaalean vihreää,päivät kirkastuvat. Syksyllä saamme nauttia väriloistosta ja totutella hämärtyviin iltoihin.
 

14 kommenttia:

 1. Niin, kyllähän sitä syksyyn päin ollaan menossa, vaikka hellettä pukkaa päivisin ja aurinko mollottaa kirkaalta taivaalta.
  Iltaisin olen jo polttanut kynttilöitä, kun jo alkaa olla pimeää täällä maalla , ainakin.

  Odotan minäkin syksyä ihan sikana:)

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen kuva sai minut kurkkaamaan ikkunasta ulos.Tosiaan,pihlajanmarjat alkaa punertamaan.Pihlaja on nin takapihalla,ettei siihen kiinnitä huomiota.
  Odottelekin marjojen punertumista,ajattelin tehdä kranssin oveen niistä.Mallikin odottaa.

  Kevät ja syksy ovat kaunista aikaa.Oikeastaan tykkään keväästä kaikkein eniten.Silloin näkee luonnon heräävän,ja valoisuus kasvaa.

  Oikein mukavaa keskiviikkoa ja kiitokset kivasta kommentista.

  VastaaPoista
 3. Liisa: Olet oikeassa,hellettä pukkaa vielä täälläkin. Minunkin tekisi jo mieleni poltella kynttilöitä,mutta yritän malttaa vielä mieleni. Se on mukavinta silloin kun lehdet alkavat kunnolla varista puista :)

  JaanaElina: Jotenkin äkkiä nuo pihlajanmarjat tänne puihin tupsahtivat,tai sitten en vain ole kiinnittänyt niihin aiemmin huomiota.

  Minäkin kallistun eniten kevään puolelle,kun lumi on sulanut ja puut ovat hiirenkorvilla nautin luonnosta ja lisääntyvästä valosta.

  VastaaPoista
 4. Tykkään myös syksystä! Paitsi niistä kurakeleistä... Just kuulin jostain että ensi viikoksi on taas luvattu hellettä :)

  VastaaPoista
 5. Jeppu: En minäkään pidä kurakeleistä,mutta sellainen värikäs, kuiva ja aurinkoinen syksy on upea.

  VastaaPoista
 6. Minä oon läpikotaisin kesäihminen. Valo ja lämpö saa minut virkeäksi. Tosin tänä kesänä lämpöä on ollut liiaksikin. Olen opettanut itseni vuosien myötä nauttimaan myös syksystä, talvesta (hyrrr) ja keväästä. Edelleenkään se ei onnistu luonnostaan, vaan omilla isoilla ja pikkukonsteilla: kynttilät, takkatuli, lämpimät vaatteet, ystävien kanssa lumilinnan tekoa jne.

  VastaaPoista
 7. Seija: Nyt olet todellakin saanut nauttia kesästä :D Mukavia konsteja selvitä vähemmän mukavista vuodenajoisa :)

  VastaaPoista
 8. Syksyä päin ollaan menossa, mutta helteet eivät helpota.
  Kaikki marjat pihlajanmarjoja myöten ovat kypsyneet tänä vuonna ilmeisesti aikaisemmin kuin ennen.
  Minusta mokomat helteet saisivat jo helpottaa.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Hei hei, eipäs hötkyillä, mulla on vielä kesälomat pitämättä! :) (No ollaan mekin jo vähän mietitty kynttilöitä ja teetä..)

  VastaaPoista
 10. Tehilla: Ei hötkyillä :D Luulen että saat nauttia vielä auringosta ja lämmöstä lomasi ajan (mikäli et aivan lokakuussa lomaasi vietä ;P)

  VastaaPoista
 11. Ainakin toistaiseksi kieltäydyn uskomasta sitä, että syksy on tulossa. Katsotaan horisonttiin ja lämpömittariin uudestaan kuukauden kuluttua.

  VastaaPoista
 12. Jake: No joo,olet oikeassa. Tännekin on taas lupailtu ennätyshelteitä...Mutta puut alkavat joka tapauksessa pudotella lehtiä, ainakin minun työmatkani varrella. Pitää kuitenkin kerätä nyt lämpöä ja aurinkoa talven varalle kun sitä kerran saa!

  VastaaPoista
 13. Älähän nyt: minä polttelen kynttilöitä läpi vuoden, kesällä ohuita ja pitkiä, talvella paksuja, kesällä kun ei niin tuntikausia poltella. Täll' viikolla sattui paha moka: unohdin kynttilän palamaan yläkerran saunan pukuhuoneeseen. Onneksi oli palanut kiltisti loppuun. En viitsinyt perheelle kertoa...lopettavat kokonaan minun kynttilöiden polttamisharrastuksen.

  VastaaPoista
 14. tuike: Olisihan se mukavaa poltella kynttilöitä läpi vuoden,mutta minulle se tapa on piirtynyt syksyyn ja talven pimeisiin aikoihin. Ja se tuntuu kivalle sitten odotuksen jälkeen päästä kynttilöitä sytyttelemään.

  Ehkä ihan hyvä ettet kertonut mokastasi,kun mitään ei kuitenkaan sattunut. Onneksi. Saat vielä pitää kynttiläharrastuksesi :)

  VastaaPoista