torstai 6. tammikuuta 2011

Kuvausmatka

 
Samaisella Sinebrychoffin museokäynnillä päätin käydä kuvaamassa paria rakennusta taidehistorian kurssin innoittamana. Tuomiokirkko (arkkitehti Carl Ludvig Engel) on kaikille tuttu, mutta en ollut tätä aiemmin käynyt siellä sisällä.
Samaisen arkkitehdin suunnittelema Kansalliskirjasto oli myös ensimmäistä kertaa käyntini kohteena. Katto- ja seinämaalaukset olivat upeita. Samoin vanhat kirjat herättivät innostukseni. Kuusikerroksista rotundaa (= rakennustaiteessa käytetty pyöreä, kupolilla varustettu rakennustyyppi) oli hauskaa kuvata. Kansalliskirjaston pohjoissalin länsipäädyssä oli Magnus Enckellin Kulta-aika -nimisen maalaus vuodelta 1904. Kupolisalin kattomaalauksissa oli neljä lintua hyveiden vertauskuvana: valppauden kukko, viisauden pöllö, voiman kotka ja laulun joutsen.


 

5 kommenttia:

 1. Hienot kuvat taas kerran! Mikä on tuo ristirakennelma tuomiokirkon edessä?

  Onneksi olkoon 24-vuotiaalle!!!

  VastaaPoista
 2. Kuukki: Kiitos ^^ Helsingissä on/oli menossa jokin Valon vuodenaika tms. johon ilmeisesti tuokin valoteos osana kuului.

  VastaaPoista
 3. Miten tuolla kirjastossa ei ole ihmisiä, saitko yksityiskäynnin!? Mua nolottaa sanoa että en ole koskaan käyny siellä vaikka asun Espoossa. Ehkä pitäis käydä katsoon.

  VastaaPoista
 4. Henrietta: Heh :D Kyllä siellä oli ihmisiä ja jouduin jonkin aikaa aina odottelemaan, että sain sellaisen kuvan jossa ei juokse ihmisiä edessä. Yllättävän hiljaista kuitenkin oli. No minuakin nolotti myöntää etten tätä aiemmin ollut käynyt Sinebrychoffissa, vaikka taidehistoriaa opiskelen :P

  VastaaPoista
 5. Ninnitätsyltä terveisiä kaikille. Jos vaan on mahdollista niin Kansalliskirjastossa pitää käydä, ehdottomasi!

  VastaaPoista