sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Hiihtolomailua

 


- Perjantaista sunnuntaihin vietimme hiihtolomaa kotikulmilla Savossa. Kolmessa päivässä ehdimme vierailla Nilsiässä, Siilinjärvellä, Kuopiossa, Lapinlahdella ja Suonenjoella.

- Kävin moikkaamassa entisiä työkavereita Kuopiossa ja muistin taas ihanat rännikadut. Tuntui kuin viime vierailusta kaupungissa olisi pidempikin aika. Tutkin kameralla ympäristöä "ulkopuolisen" silmin.
- VB-valokuvakeskuksella kävin suorittamassa opintoihin liittyvän näyttelyanalyysitehtävän.

- Kirppareita kiertelin innokkaasti. Löydöistä lisää hieman myöhemmin. Kuopioon oli tullut uusi kirppari miltei vakiokirpparini viereen: Charlotte's second hand.- Sisko leikkasi molempien tukat taas siistiin kuntoon. Eipä roiku hiukset enää silmillä.

- Tunnelmallisin leffateatteri missä olen käynyt on Kuvakukko; ihanaa historian tuntua. Katsoimme Julian silmät. Karmaisevan ihana. Suosin Kuvakukkoa mieluummin kuin Finnkinon teattereita.
- K:n mummolaan saimme ajella lumista mökkitietä. Mukavaa oli tavata pitkästä aikaa heidätkin. Saimme mukaamme hunajaa, lakkoja sekä pussillisen karkkeja. Mummot <3- Minun mummolassa teimme pikavisiitin ennen Lapinlahden taidemuseolle menoa. Kirkkautta kohti näyttelyssä ihastuin mosaiikki-, tuohi- ja tekstiili-ikoneihin. Erilaisia ja todella kauniita. Vaikka en voi sanoa, että näyttelyssä olleet perinteisesti maalatut ikonit olisivat noille hävinneet. Upeita olivat nekin.


- Jyväskylään palattiin sukulaisten mukana kimppakyydillä. Ihana reissu, vaikkei se niin "lomailua" ollutkaan. :P Paljon ehdittiin taas nähdä ja tehdä. Irtautuminen arjesta kuitenkin.
 

4 kommenttia:

 1. Hihii, sinulla jo loma loppui, minulla vasta edessä :) Minäkin aion käydä Lapinlahdella taas pikapuoliin, täytyy käydä taidemuseossa kans. Haluan käydä myös nukkenäyttelyssä Jyväskylässä, kiitos vinkistä! Dokumentin Otto Mäkilästä katsoin ihan sinun vinkistä, oli hyvä. Kirppisvinkit Kuopiosta otan kans kiitollisuudella vastaan, jos vihdoin pääsisin käymään sinne "naapurikaupunkiin". Kotikaupungin kirppikset tursuvat pelkkää roinaa.

  Päätin lomalla hiihtää, mutta ulkona tuiskuttaa sopivasti ;) voin jatkaa blogikierrostani.

  Oikein mukavaa viikkoa sinulle sinne kiinnostavien opiskelujen pariin. Minullakin olis taas kohta mahdollisuus vuorotteluvapaaseen...opiskelut taiteen ja käsityön parissa kiinnostais. Vinkkejä?

  VastaaPoista
 2. tuike: Minulla ei varsinaisesti hiihtolomaa ollutkaan. Torstain viimeisen luennon jälkeen lähdettiin sitten loppuviikoksi kotikulmille.

  Ikoninäyttely Lapinlahdella oli kyllä upea! Oli mukavaa nähdä uusia ikoneita,kun töissä pääasiassa tutustuin 1700- ja 1800-luvun ikoneihin. Ei se ikonimaalaustaito ole näköjään minnekään kadonnut,päinvastoin!

  Ja nukkenäyttelyssä sinun pitää ehdottomasti käydä jos ehdit Jyväskylään sen avoinnaolo aikana.
  Nuo molemmat kirppikset ovat Kuopiossa aivan kaupungintalon takana, Maljalahdenkadulla.

  Vai vuorottelvapaata olet taas ajatellut. No mikäs siinä! Se kannattaa hyödyntää kyllä johonkin mukavaan. Grafiikkaakin jo teet,joten en osaa sanoa mitä seuraavaksi.Katselet ja tutkit mahdollisuuksia rauhassa. :) Virkistävää lomaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti kortista, mukavia tekstejä olit taas löytänyt. Terv.Marke

  VastaaPoista
 4. marke: Vähän harmitti kun olit kipeänä, mutta pitää yrittää vierailla uudelleen kun olet paikalla. Tekstit kuvastivat minusta hyvin sinua :)

  VastaaPoista