torstai 15. marraskuuta 2012

Kirpparit ja poistot

Kirppareilta on löytynyt paljonkin kaikkea,mutta suurin osa on sellaisia, jotka saattavat mennä pukinkonttiin, joten jääköön ne esittelemättä. Sen sijaan omaan kotiin on löytynyt muun muassa tällaisia:
Viltti 5 euroa.
Edelfelt-dokumentti 1 euro, Disneyn Pinocchio 5 euroa, Roberto Benigni's Pinocchio 2 euroa. Viimeksi mainitun olen nähnyt kerran telkkarista ja ihastuin tähän "aikuisten" satuun.
Vintage-mekko 12 euroa. Sininen väri vangitsi.
Nämä kirjat lähtivät mukaan kirjaston poistomyynnistä euron kappalehintaan. Michelangelo-kirja tulevaa Rooman matkaa ajatellen.
Kirjanipusta haluan nostaa lähemmän tarkastelun kohteeksi Skolnikovin Historialliset päähineet, kampaukset ja korut kirjan, sillä tämä oli mielestäni erittäin hyvä löytö euron hintaan.
Historiallisten katsausten lisäksi kirja on täynnä upeita piirroksia eri vuosikausien hius/päähinetyyleistä. Tässä naisten kampauksia ja päähineitä muinaisesta Egyptistä (vas.) ja miesten kampauksia ja päähineitä Assyriasta ja Babyloniasta (oik).
Kampauksia ja päähineitä Länsi-Euroopasta 1100-1200-luvuilta.
Naisten kampauksia ja päähineitä Ranskasta 1300-1400-luvuilla (vas.) ja 1400-luvulla (oik.).
Tyttöjen kampauksia 1950-1960-luvuilla (vas.) ja naisten kampauksia 1960-1970-luvuilla (oik.).

Nämä toimivat hyvinä inspiraatiokuvina.  

4 kommenttia:

 1. Hyvät löydöt. Etenkin tykkäsin lampaista ja siitä sinisestä mekosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Mekko on ollut oston jälkeen ahkerassa käytössä. Tykkään yhdistää sen oransseihin koruihin.

   Poista
 2. Uskomatonta, Fagerströmin hopeakirja yhdellä eurolla?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kari: Täsmälleen samoin ajattelin kun näin kirjan muiden joukossa. En kyllä ymmärrä miksi se oli poistettavien joukossa, sillä se on minusta hyväkuntoinen. Ehkä sitä ei kukaan enää lue (minä tosin tarvitsin tätä mm. prosemmassani) tai sitä pidetään "vanhanaikaisena"...ken tietää... Minun onni :)

   Poista