maanantai 14. tammikuuta 2013

Lasia ja muita löytöjä

Pitkästä aikaa kivoja löytöjä. Lähiaikoina on kyllä tullut kirppareilla kierreltyä, mutta mukaan on tarttunut usein vain elokuvia enkä ole viitsinyt niitä erikseen tänne ripotella. Tämän seurauksena tarvitsisimme kohta lisätilaa leffoille. Mutta nytpä löytyi jotain muutakin kuin elokuvia.
Uusien Pomareiden kaveriksi Adidaksen talvikengät, 7 euroa. Nämä kestävät pintansa ansiosta loskakelitkin. Tukevat, lämpimät ja sopivasti pehmitetyt.
Punainen kierrevihko 0,20 euroa. Entinen muistivihko alkaa olla täynnä museo- ja galleriamuistiinpanoja, joten uudelle oli tilausta. Anna hyvän kiertää dvd 1 euro. Ihana tarina koulupojasta, joka keksii tavan parantaa maailmaa auttamalla vilpittömästi muita laittamalla hyvän asian kiertämään. Midnight in Paris dvd 2,50 euroa. Tämä piti katsoa jo viime keväänä ennen Pariisin reissua,mutta se jäi toteuttamatta. Ja toimi mielestäni paremmin jälkikäteen katsottuna kun paikat olivat tuttuja. Mukavasti arjesta irrottava, muttei mielestäni kovinkaan mieleenpainuva. Elokuvasta saa kyllä kipinän Pariisin öisistä valoista ja kaipuun "parempaan aikaan". Musiikkihylly täydentyi kahdella Veskun cd:llä, noin 4 euroa kappale. Nyt Lappi-trilogiani on täydellinen.
Tämä joulupalloinen vintagemekko löytyi ennen joulua 8 eurolla. Tämä oli päällä kun olin juontamassa kauneimpia joululauluja. Mekko on kotimainen ja niskalapussa lukee Salonne, Salo. Kangas kimaltelee nätisti lähempää katsottuna. Kivempi päällä kuin henkarissa.
Muurlan viinilasit Tommy Tabermannin runoilla (Rakkaus), 3 euroa kappale. Tällaiset ostin aikoinaan veljelle lahjaksi ja olen katsellut näitä alennusmyynneissä.
Timo Sarpanevan Juhava Oy:lle suunnittelemat kynttilänjalat (1970-luvulta?), 1,50 euroa kappale. Jääkuutiomainen muoto miellytti heti. Kivat jalat esim. tuohuksille, mutta joutuu hieman pyörittelemään foliota ympärille, jotta istuvat tukevasti. Nämä on ilmeisesti aikoinaan suunniteltu kattaukseen siten, että aukosta saa pujotettua servietit.
Viimeisenä hieman arvoituksellinen, Ristomatti Ratian signeeraama, kynttilänjalka 8 euroa. Tämä on sen verran iso että keskelle mahtuu hyvin isompikin pöytäkynttilä. Tietoja tästä en sen enempää löytänyt, että saa täydentää allekirjoittanutta.  

12 kommenttia:

  1. Mukavia ja hyödyllisiä löytöjä!

    VastaaPoista
  2. <<<<<siiis mikä kirppari???
    Tosi hyvät löydöt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa Jyväskylästä (Kirpparilla.fi ja Seppälän kirpputorimarket),mutta joukossa on myös Spr-kirppis Savossa.
      Hyviä kirppiksiä Jyväskylässä saa ehdotella, vaikka omia suosikkeja :)

      Poista
  3. Voi että mitä löytöjä!!!! Ja millä hintaa :-)) Tuo Ratian kynttilänjalka voi hyvinkin olla uniikki. Muistan kun opiskelin Riihimäessä, ja opiskelukaverini vieraili paikallisella lasinpuhaltajalla jossa Ratia teetti mallikappaleita. Kaverini sai muutaman mukaansa ja olin naamaltani kai hitusen vihreä :-DD Enpä ole ennen moista nähnytkään...Muodoltaan hyvin "Ratiamaisen" selkeä. Tykkään. Kiitokset kauniista kommentistasi blogissani - laitoin tietoa taulustani...
    Terkuin Minnamarika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minnamarika: Siis mitä?! Sielläkö on joku saanut noin vain mukaansa mallikappaleita... :o Voi onnekasta. Minäkin tykkään näiden selkeistä muodoista :)

      Pitää käydä taas blogissasi vastavierailulla :)

      Poista
  4. Hei vielä.. eikös signeerauksen perässä ole numerot 1/4 -
    sittenhän sinulla on se ensimmäinen!!! Ou Jeah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minnamarika: Kuulostaa kyllä hienolta,mutta pitää yrittää selvittää kynttilänjalan historiaa vielä hieman ennen kuin uskaltaa hyppiä riemusta ;P

      Poista
  5. Oho, ompa hyviä löytöjä hyvällä hinnalla :D Pitäisi varmaan useammin kokeilla !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Culturelle: Kannattaa,itse olen aivan koukussa kirppistelyyn!

      Poista
  6. Kivat nuo tuohuskynttilän jalat. Ja oon muuten aatellu teille noita viinilaseja Tabermannin runoilla, mutta se ois semmonen "pariskuntalahja", eikä sopivaa lahjatilannetta ole tullut... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellu: Ajattelin että noita kynttilänjalkoja vois käyttää ihan oikeasti jossain kattauksessa, jokaisella olisi oma tuohus :)
      Vihjaillaanko tässä että pitäisi jokin "pariskuntalahjatilanne" järjestää ;P Runolasit on kivoja,ovat vähän isompia kuin tavalliset viinilasit.

      Poista