torstai 7. helmikuuta 2013

Tavallinen torstai

Ulkona pyryttää lunta, vietän laiskaa torstaita (opiskelupaussipäivää) ja kirjoittelin ystävänpäiväkortteja. Valoa oli harmaudesta huolimatta mukavasti, ja koska muita postausaiheita ei tähän hätään ollut, saatte katsella yksityiskohtia kotoa.
Jotta ette aivan saisi sellaista kuvaa että täällä mennään vain meikäläisen sisustusjutuilla niin laitetaan rehellisyyden nimissä saman katon alla vaikuttavan herran inspiraation lähteitä. Ne näyttävät sitten tältä; terminaattoreita ja alieneita.
Tykkään lähetellä kortteja ja niihin on usein laitettava jokin runo, mietelause tai ajatelma, jonka vuoksi noita runo- ja mietelausekirjoja on ilmestynyt hyllyynkin. Yritän valita tekstit aina siten että ajatus sopisi saajalleen.
Pariisin Riina sai minut taas muistamaan lukulistallani olevan Tracy Chevalierin Neito ja yksisarvinen kirjan (hän on kirjoittanut myös Tyttö ja helmikorvakorun). Tarina kertoo kuuluisan seinävaatteen synnystä ja ihmisistä, jotka se viettelee yhteen. Kirjan seinävaatteet ovat oikeasti olemassa ja löytyvät nykyisin Clunyn museosta Pariisista, josta Riina postasi täällä. Postauksen inspiroimana nappasin huuto.netistä itselleni kirjan postikuluineen 5 eurolla. Jospa saisin sen luettua tässä opiskelujen ohessa. Noita Clunyn seinävaatteita voi käydä katsomassa myös Kaponieerin historiablogissa täällä.

Loppuun laitan vielä tämän hetken lempparibiisin. J. Karjalainen ei ole koskaan ollut kovin korkealla soittolistallani, paitsi Väinö-kappaleella silloin aikoinaan ;P Mutta Mennyt mies on koukuttanut minut täysin! <3 Kappale ei ole päässyt kyllästyttämään radiosoitossakaan, sillä kuuntelen tällä hetkellä enimmäkseen Radio Rockia ja tiettävästä syystä J. Karjalainen ei siellä soi ;)

 

10 kommenttia:

 1. Minä olen aina tykännnyt Karjalaisesta. Kiitos siis tästäkin:). Näitä uusia en olekaan kuunnellut siitä syystä, että harvemmin pääsee tuonne cd-hyllyille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: En ole uuden levyn muita kappaleita kuullut, levy ei taida olla vielä kaupoissakaan. Mutta jos muut kappaleet ovat yhtä tarttuvia, pitänee harkita uuden levyn kotiuttamista ihan omaan cd-hyllyyn saakka :)

   Poista
 2. Olipa hienoja yksityiskohtia, niin kuin tuo naisenpääpatsaskirjatuki (tuo ON yhdyssana, onhan?) ja tuo ikoni. :)

  Ja voihan vitsi, tuo yksisarviskirja on kyllä saatava käsiin joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: :D Joo,se ON yhdyssana. Se naisenpääpatsaskirjatuki on saatu aikoinaan ylioppilaslahjaksi kummitädiltä ja ikoni on mummon peruja.

   Taidan itse aloitella kirjaa viikonloppuna :)

   Poista
 3. Hei vaan! Ihanaa, että lähettelet kortteja, todella kiva, että joku nuorempi säilyttä sitäkin perinnettä! Teillä on kaunista kotona, viihtyisän seesteistä.

  Erityisesti jäi nyt mieleen tuo kirja, jota luet. Pitää varata vaikka kirjastosta, kuulosti todella mielenkiintoiselta. Mulla on tällä hetkellä lukemisina Anna Karenina. elokuva oli niin HIENO, että päätin taas lukea kirjankin, 30 vuoden tauon jälkeen.

  Mukavaa viikonloppua! Tuike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuike: Korttien kanssa saa säilytettyä jotain pientä käsillä näpräämistä. Vaikka se olisi vain leikkaa-liimaa hommaa.
   Ja yksityiskohtia oli kivempi kuvata kuin laajakuvia, sillä sen verran on tällä hetkellä kirja- ja vaatepinoja ympäri asuntoa.

   Vielä en ole tuota Chevalierin kirjaa aloittanut, mutta viikonloppuna ajattelin aloitella.Huh, sinä olet jaksanut sen Tolstoin tiiliskiven tahkota läpi. En ole nähnyt sitä uutta elokuvaa enkä lukenut kirjaa, mutta tuolta leffahyllystä löytyy vuoden 1935 leffa, jossa Anna Kareninaa näyttelee Greta Garbo. En ole sitä vielä katsonut.

   Poista
 4. Ihanaa, kuvat jonkun toisen kodista ovat aina kiinnostavia! Teillä onkin taidetta paljon, tykkään siitä. Ja tuon kirjatukineidon ottaisin hyvin mielelläni.

  En ollut kuullutkaan Neidosta ja yksisarvisesta, sehän pitää ehdottomasti lukea.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Olen samaa mieltä,minusta on mukavaa kurkistella kuvien kautta toisten koteihin :)
   Ja taidetta voisin haalia seinäpinnat täyteen, mutta kohta alkaa loppua seinät kesken.

   Aloittelin kirjaa ja vaikuttaa ainakin näin alussa hyvältä.

   Poista
 5. Kotiin kurkkaaminen on aina pieni retki ihmisen ihon alle. Kiitos, tämä oli hauskaa! Ihania yksityiskohtia!
  Ja samoin, pisteitä sataa Menneelle miehelle täälläkin. Karjalainen yllätti monen vuoden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultsin kämppä: Kiitos. Uteliaana ihmisenä myönnän tykkääväni muiden kotikurkkauksista, joten oli ihan mukavaa näyttää pilkistyksiä teille täältäkin päin.
   Jee! J.Karjalainen! Toivottavasti meno jatkuu samanlaisena :)

   Poista