maanantai 6. toukokuuta 2013

Kohtaaminen pitkospuilla

Jotta ei aivan mökkihöperöityisi koulutehtävien keskelle on virkistävää pitäytyä välillä ulkoilmaan. Sivusimme luontopolkua ja poikkesimme hiekkatieltä Vuorilammen rantaan. Vesi näytti houkuttelevan siniseltä kun sen pintaan heijastui pilvetön taivas. Pitkospuilla tuli vastaan pieni karvainen otus, joka ilmeisesti saa joku päivä siivet selkäänsä. Jos joku perhostuntija tunnistaa toukan, saa kertoa millainen päiväperho tästä kenties syntyy?

Edit: Pieni tutkimus teetti tulosta ja karvaisesta toukasta syntyy miltei yhtä karvainen (ellei karvaisempi) perhonen, alkukesän yöperhosiin kuuluva Heinähukka.
 
Kulttuurielämää Helsingissä muisti blogitunnustuksella, kiitos. Tällaiset lämmittävät aina mieltä :)

10 kommenttia:

 1. IIIK mikä peto! Mutta tuo maisema on ihana, siellä mieli lepää! Ja kohta olet jo ihan toisenlaisissa maisemissa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Sinä et näemmä kovin välitä näistä karvaisista kavereista? ;P Totta, tänään katselin maisemia ihan toisin silmin, painoin mieleeni kuuset ja männyt, sammaleet ja kävyt, kostean koivikon. Toisenlaisissa maisemissa ollaan ihan kohta! Nyt alkaa jo jännittää kun koulustressi antaa sille jo tilaa hiipiä ihon alle...

   Poista
 2. Hei vaan! Oikein mukavaa matkaa sinulle! Täällä jo odotellaan matkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuike: Kiitos,kiitos. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja osaan vaihtaa konetta Frankfurtissa. Nyt on jo voinut hieman suunnitella mitä kaikkea sitä pakkaisi mukaan. Toivotaan että säät suosivat eikä tarvitsisi sateenvarjoa.

   Poista
  2. Frankfurt on selkeä kenttä, koneen vaihtaminen ei varmasti tuota ongelmia. Välimatkat vain ovat pitkät, joten aikaa vaihtoon saattaa kulua. Ja jos aiot ostaa jotakin kentältä, vaikkapa vain vettä tms., osta se kun olet kauppa-alueella, sillä ainakaan vuosia sitten lähtöporttien lähellä ei välttämättä ollut mitään.

   Poista
  3. Kuukki: Kiitos vinkeistä,pitää laittaa muistiin :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. ullamaj: Noita maisemia on tarkoitus mennä tutkimaan vielä lähemminkin.

   Poista
 4. Keräsin lapsena perhosen toukkia, rakensin niille kodin laatikkoon ja sitten ne eleli parvekkeella. Aina ne oli jossain vaiheessa kasvaneet perhosiksi ja lähteneet lentoon, mutta tiedä sitten olivatko oikeasti. Toivottavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saija: Sinulla on ollut pieni perhoshautomo ;D Harmittavan vähän olen näin aikuisiällä törmännyt perhosen toukkiin ja tuntuu että perhosetkin ovat vähentyneet kesäisin. Tai sitten pitäisi enemmän kuljeskella jossain niityllä.

   Poista