torstai 4. heinäkuuta 2013

Kirpparilta

Kirppareilla on tullut kierreltyä, mutta koska sieltä lähtee mukaan yleensä vain musiikkia (mm. Apocalyptica, Jippu, Amorphis,) tai elokuvia (Anna hyvän kiertää, Laulavat sadepisarat, Stand by me, Ylpeys ja ennakkoluulo, Jotain annettavaa), niitä on tylsä esitellä. Tällä kertaa löytyi jotain muutakin.
Neljä kappaletta Oiva Toikan pieniä 33 cl:n Krouvi-tuoppeja 0,50e/kpl. Aiemmin olen ostanut noita suurempia Krouveja euron kappalehintaan. Huuto.netistä katsotut hinnat kyseisille tuopeille olivat kyllä välillä melko hurjia... Nippelitietona luin jostakin että näiden valmistamisesta luovuttiin aikoinaan sen vuoksi etteivät kestäneet ehjinä astianpesukoneessa. Koska taloutemme ei moista hienoutta omista ovat nämä turvallisessa kodissa.
Isommat tuopit ovat mitä todennäköisimmin niitä alkuperäisiä Nuutajärven lasin valmistamia, mutta näistä pienistä en osaa sanoa ovatko Nuutajärveä vai Iittalan uustuotantoa.
En tiedä kuulostaako oudolta, mutta tykkään pelailla muistipelejä vieläkin ja niinpä taidehistorian opiskelijaa ilahdutti kirpparihyllyllä odottanut Rembrandt-muistipeli 3 euron hintaan. Jospa näillä saisi syötettyä taidehistoriallista kuvastoa vaivihkaa vaikka kummipojille...? ;P

8 kommenttia:

 1. To olipa edullisia löytöjä. Meilläkin oli lapsuudessa noita olutkolpakoita, mutta elintason noustessa (=lue tuli astianpesukone) ne tosiaan taisivat rikkoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Yllättävän halvalla lähti tosiaan nuo tuopit. Muoto on niin mahtava ja käteen sopiva että niistä hörppää mielellään miltei mitä vain. Ja helpot tiskata käsin mitä on alkanut tässä vuosien varrella arvostaa ;P

   Poista
 2. Hienoja löytöjä! Noissa tuopeissa on niin mainiot nuo vetomitat. Niitähän voisi käyttää leipoessakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu: Olen ajatellut ihan samaa, hyvin toimisivat mitta-astioina.

   Poista
 3. Mahtavat löydöt! Noin halvalla ei ole missään ollut noita kolpakoita ja toi muistipeli on ihana! Kyllä kelpaa muistia harjoituttaa noilla kuvilla! Kiva kun oot maininnu myös hinnat löytöihisi.

  Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: Noilla tuopeilla on kyllä joskus ihan huimaavia hintoja kirppareillakin.
   Eihän ne kirpparilöydöt ole löytöjä jos ei hintoja mainitse. Sitähän voi maksaa vaikka millaisia summia jostain jota todella haluaa, mutta minusta parasta on juuri se jos jotain löytää edullisesti :)

   Poista
 4. Kyllä, juuri noin minäkin ajattelen. Vaikka välillä olenkin vihreänä kateudesta muiden löydöistä :)

  Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: Se on kyllä totta että toisten hyvät löydöt laittavat toivomaan että "olisinpa minä löytänyt tuon" mutta samalla se innostaa kiertämään kirppareita useammin ;)

   Poista