perjantai 13. joulukuuta 2013

Pukinkonttiin taidetta ja käsitöitä

Kuva: Jyväskylän taidemuseo.
Kauan odotettu viikonloppu on täällä taas! Jyväskylän taidemuseossa järjestetään jouluinen Taidebasaari, jossa 40 taiteilijaa myy tuotteitaan. Pukinkonttiin voi pakata mm. grafiikkaa, maalauksia ja valokuvia, kirjallisuutta, kortteja, koruja ja rintamerkkejä. Herkkuja saa maisteltua Kahvila Kanelitangon tarjonnasta. Lapset pääsevät askartelemaan Oravien Aarteita -näyttelytilassa.

Kivenheiton päässä taidemuseosta on Suomen käsityön museo, jossa jouluinen tunnelma jatkuu Käsityöläisten joulutorilla. Täältä itselle tai lahjaksi voi ostaa mm. saamelaishenkisiä laukkuja, vanerista leikattuja himmeleitä, uusiokoruja hopeisista kahvilusikoista, taide- ja käyttötuotteita kierrätetystä ikkunalasista, käyttökeramiikkaa tai neuleita ja mollamaijoja. Täällä herkkuja tarjoilee Suklainen joulukahvio ja esiintymisestä vastaa Ruamjai-kuoro.
 
Kuva: Suomen käsityön museo.
Ei pidä unohtaa myöskään museoiden omia museokauppoja!

Taidebasaari ja Käsityöläisten joulutori ovat avoinna la 14.12. - su 15.12.2013 klo 11-18. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kyllä, aion osallistua, ja edellisvuosien ihmismäärää muistellessa niin tekee varmasti moni muukin. :)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. kenkä: Ihan mahtavaa että Jyväskylässä on näin paljon kivoja tapahtumia! Välillä tuntuu että ei millään pysy ajan tasalla kun jokainen viikonloppu on jotain ohjelmaa.

   Poista
 2. Taisin nähdä sinut...en rohjennut pysäyttää ja kysyä oletko se sinä..."hurmioitunut". Tuntui että kuulostaa perin hassulta. Kysyä ventovieraalta: "Hei, oletko sinä hurmioitunut?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoit hyvinkin nähdä. Siellä minä sinisessä takissani ja kameran kanssa pyörin. Kyllä minua saa tulla hihasta kiskaisemaan jos tunnistaa, ja sehän kuulostaa vain kivalta jos saa myöntää olevansa "hurmioitunut" ;) Hurmioitumista tarvitaan jokaiseen päivään, niin hassulta kuin se ehkä kuulostaakin :)

   Poista