lauantai 14. joulukuuta 2013

Taidebasaari

Käsityöläisten joulutorilta suuntasin Jyväskylän taidemuseon Taidebasaariin. Täällä oli paljon tuttuja kasvoja ja ihastelu jatkui. Mitään ei ollut tarkoitus ostaa, mutta jotain tarttui kaikesta huolimatta mukaan. Tällaiset tapahtumat inspiroivat kun näkee paitsi taiteilijoita itseään myös monenlaista taidetta samalla kertaa.
Hannele Hakasen kynttilöitä ja Henna Aution taidetta.
Minja Revonkorpi ja Kristiina Lempiäinen-Trzaska.
Revonkorven rintakoruja ja Lempiäinen-Trzaskan rakukeraamisia paperipainoja.
Piia Myllyselän käsintehtyjä kortteja ja kaulakoruja, Ulla Aatisen grafiikkaa.
Aino Kajaniemi ja Rita Vargas.
Rita Vargasin poptaidehenkiset teokset leiskuivat väriä ja huusivat huomiota.
Täytyy ihailla Aino Kajaniemen tekstiilitaideteoksia. Herkkiä ja pikkutarkkoja kukkasia, jotka tehdään alusta loppuun käsin. Uskomaton määrä työtunteja ja osaamista.
Viivi Manninen oli erikoistunut luukoruihin. Luut oli hiottu niin sileiksi ja pyöreiksi että materiaalia oli vaikea tunnistaa. Modernia ja kaunista muotoilua.
Päivi Hintsanen oli tehnyt taidekuvien pohjalta myös rintakoruja. Hintsasen kuvitukset ovat välillä omaan makuuni liian melankolisia ja synkkiä, mutta joukosta löytyy myös "osui ja upposi" osastoa.
Johanna Juvosen ja Biagio Rosan teoksia odotin etukäteen, sillä olin kuullut heidän kahvimaalauksistaan mutten ollut niitä vielä aiemmin nähnyt. Kuinka ihmeellistä että espressolla voi saada tällaista jälkeä aikaiseksi! Näissä teoksissa oli hauskasti hyödynnetty kolmiulotteisuutta.
Lisää espressomaalauksia. Tummimmat kahvikohdat on saatu aikaiseksi useamman kuukauden odotuksen tuloksina.
Riitta Vauhkonen oli hyödyntänyt töissään vanhoja papereita, tapetteja ja lehdistä leikkaamiaan hahmoja. Värimaailma ja tunnelma kiehtoivat.
Riitta Vauhkosen joulukortti. Taustana vanha tapetti ja pukkien parrat tupasvilloista.
Kirsi Neuvosen kädenjäljen tunnistaa. Grafiikkaa, kortteja ja vihkoja Luontoäidin antimista. Kaunista ja herkkää, naisellista ja symbolista.

Tuomas Hallivuo tarjoili tavallisesta poiketen hieman väriä. Lintukuvaukset olivat herttaisia ja muu kuvasto herätti jälleen mielenkiintoa. Tekijässä näyttää olevan useampi puoli mitä en ole vielä nähnyt.
Herttaista oli myös kuulla että herra Hallivuo oli omin käsin ommellut kangaskassit joissa oli painettuna hänen teoksiaan. Ompeleva mies, eihän sellaisesta voi olla pitämättä? Näitä meni kaupaksi hyvin.
Vaikka pidin Käsityöläisten joulutoristakin, teki tutut kasvot ja juttutuokiot Taidebasaarista ehkä vielä hippusen kivemman. Myyntipöytien parivaljakot oli valittu onnistuneesti siten että työt värittivät toisiaan tai antoivat kontrastia.

Kiitos taiteilijoille ja Jyväskylän taidemuseolle ihanasta iltapäivästä! 
Myös Taidebasaari on avoinna vielä huomenna sunnuntaina 15.12. klo 11-18.

Miltäs basaaritunnelma näyttää?

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana paikka, màkin haluun tollaseen. Oon yrittànyt tààlà etsià, josko ois jotain joulumarkkinoita làhiseuduilla, mutta eipà nàytà olevan. Tosi hienoja nuo kahviteokset ja ihania kàsityòjuttuja muutenkin koko messu tàynnà :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciacy: Jospa teidän suunnalla joulumarkkinat tulee sitten vielä lähempänä joulua? Minä muistelen kateellisena niitä keskiaikaisia markkinoita joita olet blogissasi esitellyt. Toki Suomessakin on keskiaikaisia markkinoita, mutta Italiassa näytettiin todella panostavan kokonaisuuteen.
   Kyllä näistä saa itselleen hyvän mielen ja mukavaa väriterapiaakin.

   Poista
 2. Kivaa tavaraa! Kun vaan ehtisi kaikkiin ihaniin myyjäisiin! Kirsi Neuvosen grafiikasta tehdyt tuotteet ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Sanos muuta, tuntuu että Suomessa on joulun alla vaikka mitä kivoja tapahtumia.
   Kirsi on ihana ja hänen grafiikkansa on ihanaa :)

   Poista