sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lauantailöytöjä

Tänään rentoillaan koko päivä. Sänky petaamatta, leikkokukat rupsahtaneena ja terälehtensä varistaneena, tiskivuoren kasvaessa ja elokuvia tuijotellessa. Huomenna ryhdistäydytään ja syvennytään kirkkotaiteeseen arkkitehtuurin näkökulmasta. Opiskelukaveri vastaa haasteeseen tekemällä valmiin näköistä alusta alkaen aloittaen otsikosta, johdannosta jne. (kadehdittavan ihailtavaa!) mutta minä kirjoitan kappaleita sinne sun tänne. Yritän huijata itseni ajattelemaan että kirjoittelen vain esseitä, jotka sitten joskus liitetään yhteen sillä G:llä alkavaksi kokonaisuudeksi...
 
Mutta jospa sitä pitkästä aikaa esiteltäisiin kirpparisaalista? Tällä kertaa lähdin matkaan ilman odotuksia, "eihän sitä mitään tarvita, mutta lähdetään katsomaan" -ajatuksella, ja silloinhan sieltä jotain juuri tarttui.
Humppilan lasin tuikkukippo 5 euroa. Tätä olen katsellut useamman kerran samassa kirpparipöydässä ja nyt päätin ottaa sen mukaan. Tämä on samaa sarjaa niiden Pertti Santalahden Kasvimaalla kynttilänjalkojen kanssa.
Sininen "bolero" 9 euroa. Tämä on jonkun itse tekemä ja varmasti retroa. Olkatoppaukset olivat kuluneet ihan haperoiksi ja joutivat roskiin. Jotenkin outo, mutta siksi niin kiva. Tuli sellainen "ritaripaita" fiilis. Oikealla Nanson mekko/tunika 6 euroa. Tuo mieleen Ranskan lipun, jota voi rikkoa asusteilla.
Kukkahuivi 0,50 euroa. Tällaisia materiaaliltaan karheita huiveja olen etsiskellyt, sillä näitä on kiva kietaista pään ympärille silloin kun ei jaksa panostaa hiustenlaittoon. Oranssi tuubihuivi 3 euroa. Oranssi se vain jaksaa miellyttää huomiovärinä. Menee vaikka "kaulakoruna" yksinkertaisen kokonaisuuden mausteena.
Forgotten silver 1 euro, Psyko 2 euroa. Javier Sierran Ehtoollisen salat romaani 4 euroa. Kirjassa pyöritään Leonardon Pyhä ehtoollinen maalauksen ympärillä ja jo takakannen teksti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Milloinkahan tämän pariin ehtii syventyä?
Sellaista tällä kertaa. Nyt kutsuu sohva -->

12 kommenttia:

 1. Hei ihanaa, välillä pitää vaan rentoilla. Arvaa, onko mulla kuolleet tulppaanit maljakossa pöydällä... Huomenna vasta arki. Ja kivoja löytöjä! Se on aina niin mukava tunne, kun voi voi shoppailla vaatteita parilla eurolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini: Välillä pitää muistuttaa että kyllä sitä on ihan lupa rentoilla ja olla ajattelematta stressitekijöitä.
   Minulla tuppaa aina ne kuolleet kukat unohtumaan maljakkoon, siinä tulee väkisin tarkkailleeksi luonnon kiertokulkua ;P
   Totta! Olen huono ostamaan mitään vaatteita täydellä hinnalla ja kirpparit (ja alemyynnit jossain määrin) on se mun juttu :) Nyt pitkästä aikaa löytyi jotain vaatettakin.

   Poista
 2. entä jos rentoilee aina...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kukaan estä rentoilemasta aina jos se ei itseä häiritse :) Itse tosin rentoilin koko viime kesän ja se alkoi tuntua jo melko puuduttavalta.

   Poista
 3. Hei oletko huomannut Tänään LIV 21.00 taidelokuva TV:ssä. Goya's Ghosts/USA-Espanja 2006). Supertähti Natalie Portman on taiteilija Francisco de Goyan (Stellan Skarsgård) muusa Ines Espanjan inkvisition aikaan sijoittuvassa jännittävässä draamassa, jonka on ohjannut Oscar-palkittu mestari Milos Forman (Amadeus, Yksi lensi yli käenpesän). Goya ajautuu inkvisition johtoportaan silmätikuksi maalatessaan muotokuvan veli Lorenzosta (Javier Bardem). Seurauksena Ines pidätetään ja teljetään tyrmään. Goyan on tehtävä kaikkensa saadakseen muusansa vapaaksi. Pääosissa: Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Randy Quaid, Jose Luis Gomez, Michael Lonsdale. Ohjaus: Milos Forman. (109')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Huomasin ja koulussakin joku siitä ehti jo mainita, mutta itseltäni kyseinen elokuva löytyy jo leffahyllystä että sikäli ei ole välttämättömyys olla tv:n ääressä. Mutta ihailtavan paljon on telkkarista nyt tullut taide- ja kulttuuriohjelmia! Jospa joku tämän vinkkisi avulla osaa tänään olla tv:n ääressä :)

   Poista
 4. Hei! Kirppislöytösi ovat hienoja ja edullisia. Vaatekollaasi on kuin suoraan muotilehden sivulta - ajatella mikä onni, kun löytää upeita vaatteita pikkurahalla ja lisäksi se on vielä ekologistakin :-) Kyselit kauanko neulahuovutetun pupun valmistamiseen menee aikaa. Karkea arvioni on 7-10 tuntia ( suuri jänöjussi). Neulahuovutus on minulle hyvin terapeuttista. Neulatessa jatukset vaeltavat vapaasti. Opiskelussa työstän tällä hetkellä tilataideteosta, ja neulahuovutus onkin sille kivaa vastapainoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minnamarika: Kiitos :) Sinulla riittää mielikuvitusta kaiken kivan toteuttamiseen ja luomiseen. Saammeko kenties joskus nähdä vilahduksia myös tilataideteoksestasi? :)

   Poista
 5. Kyllä se on mahdollista:-) Nyt vaan jumittaa niiiin kamalasti, etten pääse eteenpäin. Olen vaan miettinyt tämän viikon minkä v-ä-r-i-s-t-ä ihmisen kokema kipu ( fyysinen / psyykkinen) on, sillä se liittyy vahvasti työhöni ja vielä enemmän sitä miten saan välitettyä tämän kivuntunteen myös katsojalle.
  Hetken jo mietin jos lyön vasaralla peukaloon ja laitan silmät kiinni - avautuuko väripaletti :DDD Luominen on joskus täyttä tuskaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minnamarika: Mielenkiintoista! Tiedossa on siis varmasti ajatuksia herättävä kokonaisuus! Jäämme odottamaan :) (mutta älä riko peukaloitasi...)

   Poista
 6. Noin sitä g:tä minusta just tehdään, että kirjotellaan osasia sinne ja tänne. Eli ihan hyvältähän tuo sun taktiikka kuulostaa. :) (Itse huijasin itseäni jossain vaiheessa esim. kutsumalla g:tä jollain muulla nimellä, että se tuntuisi jotenkin helpommalta.) En usko, että niin suurta kokonaisuutta voi kukaan kirjoittaa suoraan järjestyksessä alusta loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu: Sinä kun kohta pääset projektista eroon, saat sitten kuunnella minun tuskastelua seuraavan vuoden(t) ja kommentoida kokemuksen syvällä rintaäänellä... ;P

   Poista