perjantai 28. helmikuuta 2014

Helsinki-kuulumisia

Terveiset Helsingistä! Piti ottaa alkuviikosta vähän "ommoo lommoo" koska minulla ei varsinaista hiihtolomaa kurssien puitteissa ollut. Lähdettiin siis katselemaan millaista luontoa Helsingistä löytyy ja siitä vähän enemmän tuonnempana. Ei minusta edelleenkään täysipäiväistä helsinkiläistä saisi, mutta onhan siellä mukava silloin tällöin käydä fiilistelemässä. Ja sattuipa yksi kirkas ja aurinkoinenkin päivä sinne joukkoon ja sekös toi kevättä rintaan.
Gunnar Finne: Taru ja Totuus, Topeliuksen muistomerkki, 1932.
Ville Vallgren: Havis Amanda, 1908.
Bulevardin kaunein rakennus. Nämä punatiiliset prinsessalinnat miellyttävät muuallakin.
Carl Eneas Sjöstrand: Arkkitehtuurin ja piirustuksen karyatidi-muusat.
Emil Cedercreutz: Äidinrakkaus, 1928.
Viimeisen kuvan puitteissa seuraavaksi on tiedossa eläimellistä meininkiä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mari: Onhan se, etenkin aurinkoisella säällä. Kyllä noita vanhempia rakennuksia katselee mielellään.

   Poista
 2. Hauskaa oli nähdä "turistikuvia" omasta kotikaupungistaan ja mielenkiintoista mihin kaikkeen olet kiinnittänyt huomiota täällä! Arjessa sopetutuu ja sokeutuu usein etenkin normireiteillään oleville asioille, mutta toisinaan hämmästyy, että "ai tuollainenko detalji tuossa rakennuksessa on" jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M: Mukava kuulla :) Samaa olen huomannut täällä Jyväskylässäkin että into kuvaamiseen ei ole samanlaista kuin muualla, kun kaikki tuntuu jo niin tutulta. Välillä on hyvä ottaa "turistiasenne" tutussakin ympäristössä ja katsoa maailmaa kameran linssin läpi.

   Poista