torstai 13. helmikuuta 2014

Rekkalastillinen riemua

Luennolta lähtiessäni törmäsin ihmismuuriin ja ihmettelin mistähän on kysymys. Poliisikin ohjasi liikennettä. Olin unohtanut että tänään oli penkkaripäivä ja jäin katsomaan sitä rekkalastillisten riemua. Ilo oli tarttuvaa ja muistelin omankin penkkaripäivän olleen onnistunut, vaikka pakkasta taisi olla silloin lähemmäs -20 astetta. Oli huvittavaa katsella nuorisoa ja muistella kuinka sitä itsekin ajatteli tuolloin olevansa erityisen "aikuinen". Tässä Jyväskylän tunnelmia ajeluista, paljon oli käytetty rekkateksteissä mm. Putouksen hokemia ja muita tv:stä ja elokuvista tuttuja elementtejä.
"Norssin eliittipennut - Me ei taistella yliopistoista. Yliopistot taistelee meistä."

Teksti ja kuva viittaa oivaltavasti voimakkaita tunteita herättäneeseen Lyseon tulevaisuuteen.
Tuo "älläks muuttumisen mahdotomuus" oli hauskin.
Ehdittekö näkemään oman paikkakuntanne penkkariajeluja 
tai osallistuiko joku tuttu juhlintaan?

6 kommenttia:

 1. Mulle meni taas penkkariajelut ihan sivu suun, kun en tajunnut, että ne olisivat olleet tänään :D Olisi ollut kyllä ihan hauska käydä katselemassa tunnelmia, vaikkei siellä ketään tuttuja tällä kertaa olekaan. Omista penkkareista on vain lämpimiä muistoja, oli todella mukava päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: No niin nämä olisivat menneet ohi minultakin jos en olisi vain sattunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mutta sai kyllä hymyilemään ja oli kiva tunnelma kun oli jalkakäytävillä väkeä ihan nuoresta ihan vanhaan ja kaikki hymyilivät :) Mukavia tällaiset päivät :)

   Poista
 2. Lähikadulta kuului iloinen huuto sisään asti, hyvä tuntui olevan tunnelma! Penkkariajelujen seuraaminen on aina yhtä hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M: Huuto tosiaan kaikui pitkälle täälläkin. Iloisten ihmisten seuraaminen on aina hauskaa. Nyt vain toivotaan onnea loppurutistuksiin.

   Poista
 3. Voi, odotin että olisi ollut lapseni siellä kuvassa. Mahtaakohan olla jossain kuvassa, joka on julkistamatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm,tiedätkö mitä rekan kyljessä mahdollisesti luki? Minulla on tuolla muutama julkaisematon kuva, mutta harmillisesti olin kadun toisella puolen kun abit kiinnittivät enemmän huomiota juuri tuonne toisen puolen katsojiin. Voin lähettää sinulle kuvia jos osaat antaa tuntomerkkejä rekasta, noita oli nimittäin melkoisen monta.

   Poista