keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kotimaista muotoilua

Kirpparirintamalla on ollut lähiaikoina melko hiljaista (lähinnä hintatasojen vuoksi),
mutta pari löytöä olen onnistunut kuitenkin tekemään.
Kumelan lasitehtaan smaragdinvärinen Hyasintti-maljakko 14 euroa.
Pentti Sarpanevan Kaarna-kaulakoru, pronssia, 23 euroa. Käsittääkseni tämä on 1970-luvulta.
Yllä olevat juomalasit sain vaihtokaupan tuloksena. Ystäväni kämppis kerää Arabian Ruska-astioita ja annoin hänelle 4 kappaletta käyttämättömiä teekuppeja tasseineen. Vastalahjaksi sain 5 kappaletta juomalaseja, joista kumpikaan ei vaihtohetkellä tiennyt mitään, mutta muoto oli hauska. Pienen tutkiskelun jälkeen nämä paljastuivat Timo Sarpanevan Iittalalle suunnittelemiksi Pisaranrengas "viinilaseiksi" vuodelta 1964. Onnistunut vaihtokauppa siis. Tiskatessa saa olla varovainen, sillä jalkaosastaan tukeva lasi on reunoista todella ohut. Muotoilu on kuitenkin mukavan käteen sopiva.

4 kommenttia:

 1. Vau, aivan ihana tuo vihreä maljakko! Olen kuullut usein miten hyviä löytöjä kirppareilta löytyy mutten ikinä saa sinne mentyä. Ehkä pelkään että innostun liikaa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuurielämää Helsingissä: Kyllä sieltä tekee löytöjä, mutta pitää jaksaa kierrellä usein. Näin hahmottuu kirppareiden yleinen hintataso omalla alueella ja sitä kautta voi miettiä kannattaako jotakin ostaa vaiko ei. Vaatteita voi saada hyvinkin edullisesti, mutta vuosi vuodelta myyjät ovat tulleet tietoisemmiksi etenkin kotimaisesta muotoilusta minkä vuoksi varsinaiset aarteet ovat harvassa.

   Mikäli päädyt joskus tekemään kirppariostoksia, vinkkaa tännekin. Helsingin kirpparit ovat itselleni lähes tuntemattomia. :)

   Poista
 2. Tuosta Kumelan Hyasintista: mulla kävi vielä parempi tsägä, kun sain just samanvärisen 6 eurolla. En tosin siinä vaiheessa tiennyt, mikä maljakko oli kysymyksessä. Ihastuin vain muotoon ja väriin, yllätys, yllätys! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Olet tehnyt hyvän löydön. Onnittelut! :)

   Poista