maanantai 20. lokakuuta 2014

Mirel Wagner

Löysin muutama kuukausi sitten artistin, joka sytytti pitkästä aikaa välittömästi. Mirel Wagner (s. 1987, Etiopia) on suomalainen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikki sijoittuu jonnekin folkin ja bluesin välimaastoon. Itse pidän kovasti mm. Leonard Cohenista ja Billie Holidaysta ja Wagner jatkaa mielestäni heidän jalanjäljissään. Alkuvuodesta 2014 uutisoitiin, että artisti on solminut levytyssopimuksen yhdysvaltalaisen Sub Popin kanssa, jonka tiimissä ovat kasvaneet aikoinaan mm. Nirvana, Soundgarden ja Mudhoney.
Superihana yllätys kaiken tämän jälkeen oli tieto, että nainen tulisi esiintymään Jyväskylään! Viime lauantaina Mustassa Kynnyksessä kuultiin hieno kattaus molemien albumien tunnelmia. Ainut miinus kokemuksessa oli se, että olisin toivonut showtimen alkavan hieman aiemmin kuin klo 23.00 jälkeen, sillä asioikseen keikalle lähteminen tuohon aikaan on todellista tahtojen taistelua. (Vanhuus alkaa painaa täälläkin.) Mutta kyllä kannatti!
Retromekossa ja mustissa bootseissa lavalle astellut nainen vahvisti positiivista mielikuvaa artistista. Hieman ujon oloinen Wagner ei pitänyt välipuheita, kappale-esittelyjä tai kevennyksiä, vaan hymyili ja kiitti kappaleiden väleissä. Tunnelma oli intiimi ja pääosassa kappaleet, nainen ja kitara. Muuta ei tarvittu.
Lyriikat olivat paikoitellen erittäin raskaita, mutta samalla niissä oli jotain todella kaunista.

"(---) I shut the doors
Pull the curtains and hide
I heard something moving
Somewhere outside
No death can
Tear us apart
But death comes a sneaking in
Trough the keyholes
He's clever and he knows
What's beneath the floorboards (---)"

- Mirel Wagner/No Death -
Veikkaan, että kovin pitkään ei naisen esiintymistä pääse katsomaan 7 eurolla...

4 kommenttia:

 1. Olen myös kuunnellut Mirel Wagneria, en kuitenkaan livenä. Huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja: Livenä kokemus oli vielä voimakkaampi. Aina ympärille ei tarvita bändiä ja muuta rekvisiittaa, pelkistetty kokonaisuus herätti tunteita.

   Poista
 2. Mukavalle kuulostaa. Oikein mukavaa syysmusiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Kyllä tämä näihin pimeisiin iltoihin istuu.

   Poista