perjantai 10. heinäkuuta 2015

Melkein valmis

Maaliskuun puolivälissä alkanut virkkausprojekti on edennyt siihen pisteeseen, että tällä hetkellä isoäidinneliöitä on 252 kappaletta. Seuraavaksi alkaakin sitten projekti neliöiden yhteenliittäminen. Saa nähdä kuinka sujuu. Neliöiden virkkaaminen oli kivaa, kun sai vaihdella värejä fiiliksen mukaan. Nyt olisi tarkoitus "saumata" neliöt harmaalla värillä.
Keikun vähän kahden vaiheilla: tummaa vai vaaleampaa harmaata?
Kumman sinä valitsisit?

18 kommenttia:


 1. Sinäpä olet ollut ahkera! Hieno peitto siitä tulee. Vaikea sanoa mutta ehkä se tummempi harmaa olisi sopivin. Tummempi jotenkin kasaisi ruudut paremmin yhteen, katsottaessa kokonaisuutta. Mutta ihan saat kyllä itse päättää.

  Tiedätkö että minulla oli tuommonen virkattu torkkupeitto kun oli pieni tyttö ja nukuin päiväunia tai muuten vaan lepäsin. Harmi vaan ettei sitä enää ole jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: No näin ajattelin ensin itsekin, että tummalla harmaalla saa kivasti ryhtiä, mutta sitten jäin miettimään, että haluaisinko sittenkin pitää kokonaisuuden suht vaaleana. Mutta eihän tuokaan "tumma" harmaa oikeasti ole liian tumma. Äh, en osaa vielä päättää....

   Minusta tuntuu että nämä virkatut peitot ovat tulleet takaisin muotiin. Moni on varmasti virkannut/neulonut peittoja esim. jollekin pikkusukulaiselle tai ystävän lapselle.

   Poista
 2. Äänestän vaaleampaa harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina: Arvasin, että sieltä tulee peukku vaalealle.

   Poista
 3. Hienoa!! Oletpa pitkällä jo. Tulee harmonisen värinen peitto, kun olet malttanut pysytellä muutamassa värisävyssä. *peukku*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Näin ajattelin, että kun pitäytyy yhden-kahden värin eri sävyissä niin kokonaisuus pysyy rauhallisena. :)

   Poista
 4. Aivan ihanat sävyt! Herrrrrkulliset, suorastaan! Olet kyllä ollut ahkera. Ehkä se vaaleampi pitäisi kokonaisuuden sävyltään iisimpänä, tumma tuo taas värit reippaasti esille. Uskon, että valitsetpa kumman tahansa, lopputulos on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu: Kiitos. :) Hmm, menipä vaikeaksi. Olin itse niin varma, että tummemmalla saumaan reunat, mutta nyt en ole enää yhtään varma. Pitänee kokeilla molemmilla ja katsoa kumpi toimii paremmin....

   Poista
 5. Minäkin sanoisin, että vaalea. On niin kauniin hempeä tuo tekeleesi. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Täällä on nyt niin paljon liputettu tuota vaaleaa harmaata, että omakin mieli taitaa sinne kallistua. Mutta kokeilen ensin molempia johonkin kulmaan ja päätän sitten.

   Kesällä saa olla vähän (paljon) hempukkavärejä. :)

   Poista
  2. Upea peitto tulossa! No.. tumma harmaa kehystäisi ruudut paremmin ja toisi värit voimakkaammin esille. Mutta vaalea säilyttää lämpimän hempeyden.. nyt valitsisin vaalean mutta olen varma, että jos kysyisit tätä syksymmällä, valitsisin tumman :)

   Poista
  3. Mutsi: Juuri näin! Minäkin olen sitä mieltä, että oma viehätykseni vaaleaan harmaaseen johtuu nykyisestä vuodenajasta ja syksymmällä valitsisin tummemman, niin kuin alkuperäinen ajatukseni oli. Mutta pakko se on kokeilla muutamaan neliöön molempia, ettei jää sitten valinta harmittamaan. On tuohon jo tähän mennessä hurahtanut sen verran työtunteja.

   Poista
 6. Voi ei ! Peitostasi tulee IHANA ! Oli harmaa sitten tumma tai vaaleampi, niin tulos on HUIPPU ! Punainen ei ole ihan minun värini, mutta taitavasti olet osannut tehtailla tilkkusi !

  Nuo neliöt ovat kyllä nousseet uuteen suosioon. Löysin keväällä Jyväskylästä kirpputorilta peiton (mustalla reunustettu) ja vielä edullisen. Se oli myös huippu, mutta siirtyi lähes välittömästi Esikoisen mukana Helsinkiin somistamaan opiskelijan kämppää. Ei ollut alun perin sinne tarkoitettu, mutta hellyin...

  Mutta vielä kerran - peittosi on huippu ! t: Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina: Kiitos! <3 Minäkin olen lähiaikoina bongannut näitä tilkkupeittoja kirppareilta. Ja omalla kokemuksella voin nyt sanoa, että 50 euroa isokokoisesta peitosta on ihan riistohinta.... Omaani en tosin ole myymässä. Ja voi olla että en ihan heti aloita samanlaista projektia jahka saan tämän päätökseen... ;)

   Poista
 7. Viime kesälomalla aloitin, pitäiskö kaivaa taas virkkuukoukku esiin. Mutta se tylsin juttu noissa on se lankojen päättäminen. Voiko olla turhauttavampaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Voin kuvitella...minullakin niitä lankoja siellä takana roikkuu melkoisesti....En halua vielä miettiä sitä vaihetta. Saattaa olla että jää langat roikkumaan. :P

   Poista
 8. Hei vau, tuosta tulee upea!

  Valkkaisin ehkä vaaleamman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku: Sen puoleen on moni jo kallistunut. :) Pitää jossain vaiheessa laittaa vertailukuvaa.

   Poista