keskiviikko 12. elokuuta 2015

Lappeenrannan kirpputorit

Hiekkalinnan jälkeen siirryttiin satamatorille maistelemaan vetyjä, jonka jälkeen ryhmämme hajaantui. Minulla oli tiedossa pieni kirpparikierros, joka sitten venähti useamman tunnin taipaleeksi. Kierrokselle mahtuivat seuraavat kirpputorit:
Kirpputori Vilma's Second Hand, Ratakatu 33. Todella positiivinen ensivaikutelma. Avara ja suurikokoinen (yli 200 paikkaa) itsepalvelukirpputori, jossa myös pienimuotoinen kahvila ja vintagenurkkaus Vilma's Vintage shop. Mukavan kokoiset hyllyvälit, jotta lastenvaunujenkin kanssa kiertely onnistuu. Hintataso vaikutti normaalilta kirpparihinnoittelulta, tosin huomasin että eteläkarjalaiset ja keskisuomalaiset hinnoittelevat tuotteitaan melko eri tavoin. Esimerkkinä keinutuoleissa käytettävät vanhat tekstiilimatot. Täällä niistä pyydettiin lähemmäs 20 euroa, kun Jyväskylässä saa samanlaisia muutamalla eurolla.
Kontti (SPR-kirpputori), Kauppakatu 61. Suurikokoinen, perinteisellä SPR-idealla toimiva kierrätystavaratalo. Hintataso kohtuullinen, mutta kotimaisen lasin arvo tunnuttiin tietävän täälläkin. Mielestäni täällä oli kuitenkin vaatevalikoima monipuolisempi ja nykyaikaisempi kuin esim. Jyväskylän Ahjokadun SPR-kirpparilla. Vaunuilla kulkeminen onnistuu, eri osastot ovat sopivan väljiä.
Eurokirppis, Lentäjäntie 17-19. Tämäkin on suht isokokoinen itsepalvelukirppari, mutta tavaran laatu ja kunto vaihtelivat paljon. Laadukasta kotimaista lasia ja astioita ok-hintaan, mutta huonokuntoisista tavaroista pyydettiin joissain tapauksissa liikaa. Lisäksi en pidä kirpputoreista, joissa myyntipöytien pohjakaava on sellainen, että käytävien molemmilla puolilla on sellaisia "koppeja". Olen selkeiden ja suorien käytävien ystävä. Näissä koppi-tapauksissa tulee ahdas tunnelma, jos samaa pöytää aikoo tonkia jonkun toisen kanssa yhtä aikaa. Ymmärrän toki, että tilat ovat rajalliset ja sanelevat myyntipöytien hyödyntämisen muodon. Ei paras mahdollinen paikka lastenvaunuilla kiertelyyn. Vaikuttaa kuitenkin sellaiselta paikalta, josta voi tehdä erittäin hyviäkin löytöjä, sillä pöydissä oli kivasti erilaista tavaraa.
Suomi-kirppis, Lentäjäntie 17-19. Aivan Eurokirppiksen vieressä sijaitsee toinen itsepalvelukirpputori, Suomi-kirppis. Isokokoinen, tarpeeksi leveillä (ja suorilla) käytävillä varustettu tila, jonne mahtuu hyvin lastenvaunujenkin kanssa. Täällä miinuspuolena oli liika halpiskrääsä ja hyllyjen tyhjyys (joka tosin saattoi johtua myyjien kesälomailusta). Ei tuntunut yhtä "aarteiden etsimiseltä" kuin Euro-kirppis, mutta selkeydessään vetoaa itseeni enemmän kuin edellä mainittu.

Tässä tapauksessa vierekkäiset kirpparit ovat plussa, koska ilmaista parkkitilaa on paljon ja samalla kertaa saa kierrettyä kahdella kirpparilla. 

Omaksi suosikikseni nousi näistä neljästä ehdottomasti Vilma's Second Hand, vaikka kaikissa oli oikealla tavalla hyvää kirpparitunnelmaa. Suomi-kirppistä lukuun ottamatta kaikista tarttui mukaan jotain pientä. Tosin mukana olleelle kirppisseuralaiselle se mieleinen ostos löytyi juuri Suomi-kirppikseltä.

Kuulisin paikallisilta, tai Lappeenrantaa muuten tuntevilta, 
mielelläni kommentteja ja mahdollisia lisävinkkejä kaupungin kirpparitarjontaan. 

Nyt kannattaa käydä kurkkaamassa myös päivitetty listaus Jyväskylän kirppareista

4 kommenttia:

 1. Utelias täällä kyselee, että mahdoitko tehdä löytöjä ? Itse piipahdin JKL:ssä (taas kerran) siinä Kirpparila.fi - kirpputorilla ja voi sentään ! Kassi täyttyi taas kerran löydöistä Miehen ja Neiton kauhuksi; retroverhot taitavat olla vain minun makuuni. t: Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina: Kyllä niitä ostoksia koriin siirtyi mm. valokuva-albumi, cd-levy, korurasia, kirja, 2 paitaa. Näistä kuvia vähän myöhemmin muiden löytöjen lomassa.
   Mahtavaa kuulla, että sinäkin teit mieleisiä löytöjä! :) Retroverhot ovat oikeasti hyvää ja taattua laatua.

   Poista
  2. Jep ! Verhossa lukee: "Made in Finland By Tampella ; desing Marjatta Metsovaara ; Ulpukka. Hurjat värin, mutta huikeat ! t: Tiina

   Poista
  3. Tiina: Piti ihan googlata kuosi ja voi mikä ihanuus!! Taidan itse asiassa pitää jopa enemmän noista Tampellan retrokankaista kuin Marimekon. Onnea uudelle retrokankaan omistajalle! :)

   Poista