sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Vierailulle Uuteenkaupunkiin

Minua pyydettiin puhumaan Taitoa, tyyliä ja taikaa -tapahtumaan Uuteenkaupunkiin. Naistenpäivää ennakoiva tapahtuma järjestetään Pikkukylän Puodissa sunnuntaina 6.3. ja oma aiheeni kietoutuu ortodoksisen ja katolisen Marian kuvaustapoihin. Tarkoitus on avata hieman Maria-kuvan kehitystä, eroja ja yhtäläisyyksiä. 
Tapahtumassa ovat mukana myös mm. tekstiiliartesaani Pauliina Lundelin, muotoilija ja lasinpuhaltaja Emmi Santa sekä kustavilainen pienpaahtimo Mokkapuu. Halukkaat voivat kokeilla esimerkiksi pirtanauhan valmistusta tai keramiikkakoruja nonstop-keramiikkapajassa.

Katsotaan miltä Uusikaupunki näyttää. 
Tervetuloa Pikkukylän Puotiin mikäli satutte olemaan viikon kuluttua sillä suunnalla!

12 kommenttia:

 1. Tämä on kiinnostava aihe, idän & lännen taide-erot (ja yhtäläisyydet). Vertaapa vaikka ortodoksista jouluikonia ja lännen seimikuvaelmaa. Vähän hymyilyttää se jouluikoni - Maria on kääntänyt Jeesus-vauvalle selkänsä ja Joosefia houkuttelee paholainen puolelleen. Perheidylli! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Yhtäläisyydet ja erot miltei kaikessa ovat kiinnostavia tutkittavia. Ja samalla pohtia sitä miten niihin on päädytty.

   Poista
 2. Voi, kun Uusikaupunki olisi tässä ihan lähellä .. mukavalta vaikuttaa tuo tapahtuma. Aiheesi on mielenkiintoinen .. tuleeko esityksesi tänne sivulle katsottavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindy: Kyllä tänne jotain tiivistelmää päivästä varmasti tulee. Jännittää kivalla tavalla, en ole koskaan aiemmin käynyt Uudessakaupungissa. Plus tämä taitaa olla ensimmäinen virallinen vierailu julkisesti bloggaaja-tittelillä.

   Poista
  2. Hyvä, että tänne sivuille tulee asiaa tapahtumasta ja erityisesti sinun aiheesi kiinnostaa! Pieni jännitys on hyväksi, onnea matkaan! : )

   Poista
 3. Varmasti nautit kaupungin vanhoista taloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla! Toivottavasti sääkin olisi suotuinen (aurinkoinen).

   Poista
 4. Minuakin kiinnostaisi. Mutta en pääse nyt. Museoon tulemme varmasti, mutta päivä on vielä auki. Oletko siellä koko viikon, eli ke, to ja pe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Olen museossa keskiviikon ja torstain, mutta perjantaina en valitettavasti ole paikalla.

   Poista
 5. No, voihan harmi. Nyt vasta tulin tähän vastauksesi lukemaan. Olemme siis huomenna menossa Kuopioon ja museoreissu oli tarkoitus käydä siinä samalla. Meillä on ollut ystäväperhe täällä meidän kanssa ja he lähtevät huomenna takaisin Kotkaan. Siksi Kuopio jäi huomiselle ja kaikki muu kiilasi ennen sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: No ei se mitään. Toivottavasti nautitte museosta joka tapauksessa! :) Saa ottaa valokuvia ilman salamaa!

   Poista