sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen

Hyvää pääsiäistä!

6 kommenttia:

 1. Pääsiäinen alkaa kääntyä päätökseen. Mutta miten ihanaan sellaiseen. Ulkona 10 astetta ja aurinko. Kohta lähdetään ulkoilemaan. Kolmelta suku tulossa syömään. Täytyy siis ulkoilla nopeasti:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Ortodokseilla (ja muilla kristillisillä yhteisöillä) pääsiäinen on todellisuudessa vasta aluillaan, vaikka virallinen pääsiäisloma päättyykin tänään. Vasta helatorstai (40 päivää pääsiäisestä) päättää pääsiäisen vieton, kun juhlitaan Kristuksen ylösnousemista. Tämä juhlinta näkyy myös töissä kirkon keskustalon yhteydessä, joten en osaa ajatella, että pääsiäinen loppuisi vielä. Tämän vuoksi aion säilyttää pääsiäiskoristelutkin vielä hyvän tovin. :)

   Minä en uskalla vielä lähteä kovin ulkoilemaan vaikka auringonpaiste houkuttaisi, yritän saada itseni kunnolla/varmasti terveeksi ennen huomista arkea. Aurinkoista ulkoilua teille!

   Poista
  2. Niin, tiedän kyllä. Istanbulissa tuli tuokin todellisuus esiin. Ensin 40 päivän paasto ja sitten toinen mokoma juhlaa:). No, minulla juhla loppuu arkeen ja totuus on se, että huomenna se arki alkaa.

   Poista
  3. Paluumuuttajatar: Onhan se tietysti aika rankka kokemus jos ottaa ihan kirjaimellisesti ensin sen paaston ja sitten ylenpalttisen juhlimisen/syömisen. ;P
   Nyt onkin hyvä palata arkeen kun on niin aurinkoinen ja keväinen sää! Harmittaa etten ole itse vielä kameran kanssa kunnolla ehtinyt valoa kuvaamaan.

   Poista
 2. Pääsiäisen paistetta sinne päin! Täällä ihana aurinko paistaa just nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Kiitos! Tästä pitää nauttia! Tosin ongelmaksi on muodostunut jälleen kerran pukeutuminen: aamulla on viileää ja iltapäivällä hiki. Mutta en valita! Valoa olen kaivannut.

   Poista