maanantai 2. tammikuuta 2017

30 ja kiitollinen

Olen aina saanut viettää syntymäpäiviä onnellisesti uuden vuoden kainalossa. Tällä kertaa pyöreitä vuosia - luku 30 tuntuu hyvältä. Hieman hassulta, mutta hyvältä. Juuri parahiksi saapui kaipaamani pakkanenkin. En ole osannut ikäkriiseillä (vielä?) koskaan ja töissä nauroinkin, että siellä varsinkin tuntee itsensä nuoreksi, välillä jopa lapseksi. "Henna olet vielä niin nuori" sanovat, kun en tiedä arkkipiispa Paavalin tai Johanneksen aikaa. "Oletko tosiaan vasta puolet minun iästäni?!" Henkilöt, jotka ovat vaikuttaneet talon tunnelmaan olemassaolollaan jättävät tietenkin jäljen, etenkin niihin pisimpään talossa työskennelleisiin. Välillä tarinoita kuunnellessa tuntuu, että olisi pitänyt olla mukana (kuten nyt vaikka kokemassa se kaikkien pauhaama Kekkonenkin). Tällä hetkellä työyhteisössä on mielestäni sopivassa suhteessa nuorta ja kokenutta väkeä. Innostus ja tieto välittyvät nopeasti.
Joulu meni ihanan pyryisessä Savossa, mutta juhlavuotta vastaanotettiin lähes lumettomalla Pirkanmaalla. Kilisteltiin paitsi minun pyöreille vuosilleni myös Suomen juhlavuodelle. Sytytettiin ulkotulia ja tähtisadetikkuja, saunottiin, katsottiin muiden ampumia raketteja ja tuijotettiin kirkkaalta taivaalta tähtiä. Mentiin nukkumaan 00.30.
Valettiin uudenvuoden tinoja, vaikka en osannut tulkita niitä lainkaan. Facebookissa sain kuitenkin kommentteja, että pienempi näyttää aallolta tai kruunulta. Kruunu kuulema povaa valtaa tai häitä, mutta saapa nähdä. Se mikä kuitenkin yllätti, oli kommentti isomman tinamöhkäleen muodosta. Eräs sanoi sen näyttävän Italialta. Ja Italiaahan se tosiaan muistuttaa. En ole suunnitellut varsinaisia synttärijuhlia, vaikka aion kilistellä tammikuun ajan ystävien kanssa saavutetuille (ansaituille?) vuosille. Sen sijaan olemme päättäneet lähteä ystäväpariskunnan kanssa keväällä Roomaan, kun meistä neljästä kaksi täyttää nyt tammikuussa 30. Edellisen kerran olin ystäväni kanssa Pariisissa, ja tuolloin täytimme molemmat 25. Tällainen viiden vuoden reissusykli synttäreiden varjolla kuulostaa hyvältä perinteeltä. Vai mitä?

Joten, Felice Anno Nuovo! Olkoon tämä vuosi nimensä veroinen, juhlavuosi vailla vertaa.

T. Hurmioitunut 30-vee 
2.1.2017

12 kommenttia:

 1. Rooma! Omasta synttärimatkastani vietämme vain päivän Roomassa. Sekin ensimmäinen kerta, joten siihen ei paljoa voi laittaa painetta. Ehkä vain istumme kahvilassa... Joku toinen reissu sitten kauemmin siellä. Meillä matkaan enää kolme kuukautta ja todellakin lasken päiviä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kaupungissa vajaa viikko. Matkakumppanini saavat huokaista helpotuksesta, että olen siellä jo aiemmin pari viikkoa opintomatkaillut, joten nyt voin (ehkä) itse ottaa löysin rantein. Muutenhan minä raahaisin koko konkkaronkan kirkosta ja museosta toiseen ja paasaisin innoissani Michelangelosta, Bramantesta, Caravaggiosta, Vatikaanin ihmeistä, Pantheonista ja huitoisin Forum Romanumilla kuin liikennepoliisi... ;) Ehkä tällä kertaa museoita ja kirkkoja tulee sopivassa suhteessa jäätelökioskeihin ja trattorioihin nähden?

   Ihanaa matkaa sinulle Mari! :)

   Poista
 2. Paljon onnea, ja hyvää matkaa, kun sen aika koittaa. Keväinen Rooma oli kaunis.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut, monia vuosia! Rooma on ikuinen ja varmasti keväällä kauneimmillaan. Tinassa takaoikealla näen etanan. Ehkä se tarkoittaa, että kannattaa kiiruhtaa eteenpäin sopivan hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) Vai etana. Hyvin sanottu, kiiruhtaa sopivan hitaasti. Siinä olkoon yksi tämän vuoden motto työelämään.

   Poista
 4. Paljon onnea synttäreiden johdosta! :) Synttärireissu Roomaan kuulostaa mahtavalta. Meilläkin suorastaan villi vuosi tiedossa (tuntien äärimmäisen rauhallisen matkailutahtimme), sillä suuntaamme hämmästelemään Prahaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Prahakin kuulostaa upealta. Itse asiassa sekin on kutkutellut matkatoivelistalla pitkään, mutta en pane pahakseni tätä Roomaakaan. Itse asiassa kiva nähdä millaiselta se näin turistinäkökulmasta näyttää. Opintomatkalla kun ollaan vähän toisenlaisessa moodissa.

   Poista
 5. Onneksi olkoon! Omalle tyttärelleni sanoin että omasta mielestäni 30 oli hyvä ikä. Ei enää nuori mutta ei vanhakaan. Siinä iässä asettuu elämä uomilleen ja sen jälkeen menee kaikki omalla painollaan.

  Privaattireissu Roomaan kuullostaa lupaavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota toivon tämän kolmannen kymmenen antavan: elämän asettuvan uomilleen ja menevän omalla painollaan.

   Poista
 6. Paljon onnea ja ihanaa, onnellista uutta vuotta! Synttärimatka kuulostaa mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Mikäli tulevat vuodet tuntuvat yhtä hyvältä kuin tähän mennessä kertyneet, olen iloinen. :)

   Poista