lauantai 11. marraskuuta 2017

Jakkara

Laitetaan Prahan postausten väliin yksi kirppislöytö. Olen käynyt kirppareilla nyt todella harvakseltaan ja silloinkin kun olen käynyt, en ole löytänyt mitään ostettavaa. Lähinnä liikenne on ollut päinvastaista - olen tyhjennellyt kaappeja SPR:lle. Nyt tuli pitkästä aikaa sellainen halu lähteä kiertelemään ja ilokseni sieltä löytyikin jotain: vanha puinen jakkara! Tällaista olen itse asiassa huomaamattani kaipaillut. Yhdistetty istuin, sivupöytä ja keittiönjakkara. Näppärän kokoinen: korkeus 44 cm ja istuinlevy 37 x 37 cm. Tukeva kuin mikä ja nätissä harmaansinisessä maalissa. Maksoin tästä 20 euroa ja minusta se oli hyvä sijoitus. 
Autottomana minusta on tullut aika kätevä (huonekalu)kuski pyörälläkin. Se on kuulkaa melkoista akrobatiaa kuljettaa milloin minkäkinlaisia ostoksia. Välillä joutuu tarkemmin pelaamaan liikennevalot ja risteykset, ettei tarvitsisi pysähtyä. Tämän kanssa onnistui hyvin, kun matkalle ei osunut kuin yhdet liikennevalot ja yksi vilkkaamin liikennöity risteys.

Mitäs sanotte? Aika kiva esim. näiden kesällä tuunattujen tuolien kaveriksi.

6 kommenttia:

 1. Jakkara on aivan ihana. Muoto ja väri justiin eikä melkein. Hinta ehkä hieman korkea, mutta ne tidä mitä tavarat Suomessa maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kirpparihinnaksi esim. 10 euroa olisi ollut mukavampi. Suhteutin hinnan kuitenkin siihen, että kyseessä on useita vuosikymmeniä vanha jakkara, mutta se on jämäkkä ja hyväkuntoinen edelleen. Usein vanhat tuolit ym. tuppaavat kitkumaan ja heilumaan ikävästi. Tämä oli suoraan käyttökuntoinen, kun edellinen omistaja oli maalinkin valinnut oikein. Uutena ei tänä päivänä saa samalla hintaa kotimaista(?) samantasoista puujakkaraa, joka kestäisi vuosikymmeniä eteenpäin. Ja olin valmis maksamaan hinnan, kun tämmöiselle monitoimijakkaralle on kodissani oikeasti käyttöä ja tarvetta. Välillä odottelen oikeanlaisia tavaroita useita vuosia, sillä mielelläni ostan esimerkiksi huonekalut käytettyinä. Rakastan 1940-50-luvun kevyen näköisiä huonekaluja, jotka ovat kuitenkin täyttä puuta ja kestäviä. Ikean huonekalut ovat kauniita ja muotoilultaan ajankohtaisia, mutta eivät kestä muutosta toiseen. Eivät kestä kolhuja.

   Poista
 2. Tosi kiva! Tykkään väristä. Itse harkitsin pitkään kirpulla yhtä vanhaa puujakkaraa, mutta sen istuinosa oli vähän rikki. Ehkä olisin saanut sen liimattua kiinni painon alla, mutta en uskaltanut ottaa riskiä, ettei onnistukaan, ja ostaminen jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparilla kannattaa käyttää myös harkintaa, se on hyvä juttu. Itse olen monta kertaa ajatellut ensin jostain asiasta, että onpa kiva! Mutta malttanut hetken aikaa mieleni, kävellyt eteenpäin ja huomannut, että en minä ehkä kuitenkaan halua/tarvitse sitä. Ja siitäkin on tullut hyvä mieli. Kieltäytymisen rinnalla tällaiset oikeasti tarvittavat ja vielä kaiken lisäksi kauniit jutut ovat se kirppareilla kiertämisen helmi.

   Poista
 3. Todella kaunis jakkara. Olen samaa mieltä kanssasi, jos vanha kunnon huonekalu on vankkaa tekoa, niin se kannattaa hankkia, jos sellaista on kauan haaveillut. Itsekin harkitsen nykyään todella tarkkaan mitä kotiini hankin. Kevyet nojatuolit -juurikin sellaiset vuosikymmenten takaa- olisivat ihanat saada. Mutta asialla ei ole kiire. Sopivat ehdin löytää kun niiden aika on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on haaveena sellaiset käsinojiltaan kevyet nojatuolit, joissa olisi kuitenkin pehmyt istuinosa! Mutta tällä hetkellä ei ole kodissa tarpeeksi neliöitä sellaisille. Siispä odottelen ja tuumailen.

   Poista