sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Reduta Jazz Club

Yksi Prahan tavoitteista oli tutustua paikalliseen musiikkitarjontaan. Etsimällä löytyi legendaariseksi tituleerattu Reduta Jazz Club, joka on kaupungin vanhin. Vuonna 1957 ovensa avannut klubi soittaa edelleen livemusiikkia joka ilta. Reduta esittelee paljon esimerkiksi erilaisia big bandeja, ja olimmekin varanneet liput etukäteen Big band Lanškrounin keikalle. Liput kannattaa hankkia etukäteen, sillä jokainen ohjataan varatuille istumapaikoille. Lippujen hinnat vaihtelevat esiintyjästä riippuen 10-20 euron välillä.
Redutassa on myös isännöity kansainvälisesti merkittävää Prahan Jazz Festivaalia vuodesta 1964, joka on yksi Euroopan vanhimmista ja suurimmista. Monet kansainväliset tähdet, kuten Louis Armstrong, Ronnie Scott, Chris Barber, Aki Takase, Cecil Taylor, Wynton Marsalis ja B. B. King ovat esiintyneet Prahassa festivaalin aikana ja esiintymisensä jälkeen he kaikki ovat tulleet Redutaan. Sohvien selkänojiin oli kiinnitetty kyseistenkin tähtien nimiä ja ilmeisesti vuodet, jolloin he ovat paikassa vierailleet. Aika huikeaa.
Big Band Lanškroun perustettiin 1983. Orkesteri soittaa useita erilaisia tyylejä ja mukauttaa ohjelmistoaan eri tapahtumiin sopivaksi. Redutassa ohjelmisto koostui big band musiikin klassikoista. Maistiaisia illasta täällä ja täällä
Ilta oli mukava ja erilainen, sillä harvoin tulee käytyä kuuntelemassa big band -musiikkia Suomessakaan. Orkesterin juontaja oli turistiystävällinen, sillä hän käänsi esittelyt myös englanniksi, jolloin ulkomaisetkin vieraat tunsivat olonsa tervetulleiksi.

Redutan vieressä sijaitsee Rock Café, jossa oli myös kiva tunnelma mikäli pitää rock- ja metallimusiikista. Suomikin oli soittolistalla edustettuna, sillä vierailumme aikana soitettiin Korpiklaania ja Nightwishia. Rock Café näytti ohjelmistosta päätellen olevan myös monipuolinen musiikki- ja teatteripaikka. 
Sekä Reduta Jazz Club että Rock Café sijaitsevat osoitteessa Národní 20, 110 00 Praha 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti