torstai 9. tammikuuta 2020

Blogisarja: Taiteilijoiden työhuoneet

Joulukuussa vieraillessani Arto ja Johanna Väisäsen työhuoneella/galleriatilassa, syntyi ajatus luoda blogisarja. Itseäni inspiroi joka ikinen kerta, kun pääsen kurkistamaan taiteilijoiden työhuoneisiin. Materiaalit, työkalut, värit, tuoksut, pelit ja pensselit. Sisällä kasvaa valtava riemu, joka purkautuu sellaisina ilonkiljahduksina. (Minut pidempään tunteneet tietävät tämän...) Ajattelin, että olisi mukavaa päästää myös teidät lukijat mukaan. Tietenkin sillä ehdolla, että taiteilijat antavat siihen luvan.

Tarkoitukseni ei ole tehdä viikoittain tai kuukausittain ilmestyvää sarjaa, vaan silloin kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Tunnistatte postaukset otsikosta: Taiteilijan työhuoneella. Haluan pitää bloggaamisen edelleen mielekkäänä, en suorituskeskeisenä, joten tekstejä syntyy sitä tahtia kun arki antaa myöten.

Haluaisin blogisarjalla antaa äänen myös itse taiteilijoille. Juttelemme varmasti taiteen tekemisestä, mutta en halua rajata keskustelua liian tarkkaan. Jos teillä lukijoilla on ajatuksia siitä, mitä haluaisitte taiteilijoista tietää, laittakaa kysymyksiä tuohon alle kommenttikenttään. Nimettömästikin saa jättää viestejä. Klikkaatte vain "Kommentti nimellä" -pudotusvalikosta otsikon "Nimetön".

Tiedän, että kaikki taiteilijat eivät pidä siitä, että työhuoneelle tulee joku tuntematon haastattelemaan ja räpsimään kuvia. Osa ei halua näyttää keskeneräisiä töitä, tai osalla ei ole kenties työhuonetta lainkaan. Näin ollen koen, että blogisarja on turvallista aloittaa läheltä. Sellaisista taiteilijoista, joiden kanssa olen saavuttanut molemminpuolisen luottamuksen. Ensimmäisessä "jaksossa" tutustutaan kuvanveistäjä Antti Immosen työhuoneeseen.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti