maanantai 6. helmikuuta 2012

Vastausten laatimista

 
Tässäpä tulee vastauksia jätettyihin kysymyksiin.


JohannaK kysyi: Kuinka sä oot aina niin pirteän ja ihanan olonen? ootko sä aina pirtee? Tai voitko sinä olla myrtsinä? ;)

--> Kaikilla meillä on huonoja päiviä, mutta minä pyrin pitämään ne pois blogistani. Haluan pitää blogini Salaisena puutarha Frances Hodgson Burnettin kirjan mukaan, jotta huonoinakin päivinä saisi blogista jotain hyvää. Perusluonteeltani olen iloinen, vaikka sehän tietysti riippuu keneltä kysytään. Saman katon alla asuva herra voi todistaa minun tulistuvan "nollasta sataan" hetkessä, varsinkin jos olen nälkäinen. Toisaalta olen harvoin pitkävihainen, enkä pidä mököttämisestä. Riidat on sovittava "halki, poikki ja pinoon" menetelmällä mahdollisimman pian. Karjalaiselta mummoltani välittyi positiivinen elämänasenne; vaikka elämässä tapahtuu pelottavia ja ikäviä asioita, ei niitä voi jäädä liikaa miettimään. On mentävä eteenpäin ja nautittava pienistä ja hyvistä hetkistä jotka meille annetaan. Pirteällä olemuksella saa itsekin muilta enemmän.

Sini kysyi: Ei vitsit, mulle tuli ekana mieleen näinkin hassu kysymys kuin mikä on lempiruokasi :) tai millaisesta ruuasta pidät...

--> Tämä oli ehkä hankalin kysymys. Pidän itseäni kaikkiruokaisena (perunavelliä lukuun ottamatta), eikä minulla ole ruoka-aineallergioitakaan. En osaa nimetä yhtä tiettyä ruokaa, mutta kalaruoat taitavat olla suosikkeja. Täytetyt paprikat, kotitekoiset lihapullat ja yksittäisistä aineksista aurajuusto ovat suosikkilistallani.

Metsätonttu kysyi: No minähän olisin tietenkin kiinnostunut sinun aurinko- eli horoskooppimerkistäsi ja kartastakin, jos antaisit syntymäkellonajan ja paikan.

--> Horoskoopiltani olen (hyvin tyypillinen) Kauris, syntymäkellonaikani on klo 20.12 ja paikkakuntana Kuopio.

Riitta Sinikka kysyi: Heippa! Tulin tänne tauon jälkeen..hauska postaus! Kysyn,että pidätkö talvesta? Ja vielä,mikä on lempivuodenaikasi? Iloista päivänjatkoa!

--> Tammikuun tyttönä rakastan talvea, pakkasia (niitä paukkuviakin) ja aurinkoisia talvipäiviä, kun puut on kuorrutettu valkoisella. Lumen pitää narskua kenkien alla. Eniten taidan kuitenkin pitää keväästä, jolloin puut ovat hiirenkorvilla ja luonto on täynnä vihreän eri sävyjä. Kesän odotus on ihanaa. Kesällä kaikki onkin sitten jo tasaisen vihreää.

Kultsin kämppä kysyi: Hahaa, tää onkin hauskaa... Mitähän sitä kysyisi... No, ainakin sen, että miten päädyit opiskelmaan taidetta? Onko kiinnostus ollut olemassa lapsesta asti vai herännyt vasta myöhemmin?

--> Olen lapsesta saakka tiennyt,että haluan työskennellä jotenkin taiteen (ja kulttuurin) parissa. Koulussa matikat, fysiikat ja kemiat eivät olleet minua varten, geometriaa lukuun ottamatta. Nautin kuvaamataidontunneista, piirtämisestä ja käsillä tekemisestä. Yläasteella haaveilin arkkitehdin ammatista, mutta haave karisi lukiossa pitkän matikan myötä. Lukiossa innostuin kuviksenopettajan ammatista ja hain parikin kertaa Rovaniemelle Lapin yliopistoon, mutta pääsy evättiin pääsykokeitten jälkeen. Otin varasuunnitelmaksi viettää "välivuoden" opiskelemalla taidetta, jossa keksin sitten hakea myös kuva-artesaani koulutukseen. Kuva-artesaanin opintoihin kuului ne kuuluisat taidehistorian tunnit, joiden aikana tiesin mitä tahtoisin tulevaisuudessa tehdä. Olla "taidehistoriatäti". Taidehistoriassa yhdistyy intohimoni taiteeseen ja mielenkiintoni historiaa kohtaan.

Inka kysyi: Mua kiinnostaa sun omat taiteilut? Muistelen vaan sitä yhtäkin neitokaista kirjan lehdellä kun se oli niin hieno :) Olisi siis kiva kuulla millä tekniikalla tykkäät tehdä ja ehkä vaikka nähdä enemmänkin omia tuotoksiasi, vaikka vuosienkin takaa!

--> Inka tarkoittanee tätä musteella tehtyä rouvaa. Värien kanssa olen edelleen epävarma, vaikka kaikenlaisia värikokeiluja koulussa piti tehdäkin. Pidän eniten piirtämisestä lyijykynällä tai hiilellä. Koulussa nautin croquis-harjoituksista, elävänmallin piirtämisestä ja kipsipäiden jäljentämisestä. Tarvitsen piirtämiselleni aikaa ja nautin siitä, jos saan työskennellä pitkään saman kohteen kanssa. Ajankäytön vuoksi piirtäminen ei ole ollut ajankohtaista pitkään aikaan. Grafiikan tekemisestä nautin myös suuresti ja erityisesti pehmeäpohja viehätti tekniikaltaan eniten.
Kaipa minun on luvattava että esittelen vanhoja töitäni jossakin postauksessa...
______________________________________

Kiitos kaikille kysymyksen jättäneille! Niitä saa toki jättää edelleen jos jokin mieltänne askarruttaa. :)
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos syntymäkellon ajasta, mutta kun tietenkin tarttisin sen syntymäajan vuosineenkin...:D

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit, tää oli hauska! :) Ja täytetyt paprikat ovat NIIN hyviä.

    VastaaPoista