sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kauris

 
Kirpparilla törmäsin tällaiseen kauriiseen, joka vangitsi katseeni heti. Kymmenen euron hinta laittoi kuitenkin hieman empimään mukaan poimimista, mutta lopulta en voinut jättää sitä enää hyllyyn. Ajattelin, että harmittelen sitten kotona jos en sitä osta, ja se on yleensä hyvä syy kirpparilla napata jotain mukaansa. Ja hyvä että ostin, sillä nyt olen vain tuijotellut sitä ihastuksissani. Valo heijastuu kauniisti sen pinnasta. Kotona tosin tuli kommenttia, että kauris näyttää jouluiselta kulkusineen, mutta ei tämä minusta liian jouluinen ole, ei ole punaista. Ainakaan vielä en aio tätä kaappiin piilottaa. 

10 kommenttia:

 1. Hei! toihan on vähän kuin se kauris (peura?) joka on Kuopiosta Nurmekseen / Lapinlahdelle päin mentäessä siellä kallion päällä... tai jokin siinä pisti ajatukset siihen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, samaa muotoa on havaittavissa. Se kultainen kauris sijaitsee Siilinjärvellä ja on Pekka Jylhän käsialaa. Löysin tämän kauriin vielä Siilinjärven kirpparilta.

   Poista
 2. Jestas sentään!!!! Minun eläinsymbolini! Voi kuinka kaunis!
  En olisi hetkeäkään empinyt, vaan hyökännyt kimppuun.

  Kauris on aistillisuuden, valppauden, vaistonvaraisuuden, herkkyyden ja varauksellisuuden symboli. Myös äitiys, suojelu ja viestinviejän symboliikkaa. Mietipä mitä se haluaa sinulle viestittää...(silmänisku)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsätonttu: Kaunis se on kyllä kuin mikä. Kiitos symbolimerkityksien jakamisesta. Aina sitä saa jotain uutta tietoa :)

   Poista
 3. Upea kauris.

  Eikä ollenkaan jouluinen.Itse havittelin joulun aikaan pentikin poroa,mutten raaskinut ostaa.Jotenkin tuosta peurasta tuli se poro mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: Minustakin tuosta tuli ensimmäisenä mieleen ne Pentikin porot, jotka ovat kyllä kanssa ihania. Hyvä jos tämä ei sinustakaan ole vain "joulukoriste". :)

   Poista
 4. Ihanan veistoksellinen, ja hieno liike kauriilla! Älä ihmeessä piilota odottamaan joulua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minnamarika: Muodot ovat kauniit ja pidän tuosta läpinäkyvyydestä. Onneksi kulkusetkaan eivät ole punaisia niin sopii yleiseksi kodin kaunistukseksi. :)

   Poista
 5. Täällä jo kaikki muutkin ovat olleet sitä mieltä, ettei missään nimessä piiloon! Kevään valo sopii tuohon just eikä melkein, talvella tietysti kynttilän valossa ihan toisenlainen. Eikä ollut kymmppi liikaa.
  Pentikin porot on hienoja, mutta toi on paljon yksilöllisempi. Hieno löytö!

  T.Tuike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuike: Hienoa, että olet sitä mieltä, että voi pitää esillä vuodenajasta riippumatta,arkena ja juhlana. Olen samaa mieltä, että auringonvalo näyttää kauriin parhaat puolet,mutta tuo kynttilänvalon lämpöisyys ja hämäryys kuulostaa myös hyvältä... Pidän myös siitä ettei tämä ole ihan pieni, korkeus 32cm sarvien kärkeen tekee siitä näyttävän.

   Poista