tiistai 7. elokuuta 2012

Tunnustus

Sain blogitunnustuksen Mineltä, jossa tehtävänä oli kertoa itsestään kahdeksan satunnaista asiaa.

1. En ole Facebookissa. Tunnen saavani täältä blogimaailmasta itselleni paljon enemmän.

2. Olen horoskoopiltani tammikuun kauris.
3. Haluaisin olla tulevaisuudessa museotöissä tai työskennellä muuten kulttuurin parissa.
4. Katselen netistä myytäviä omakotitaloja, vain koska on hauskaa kurkistella erilaisten talojen sisustuksia ja pohjaratkaisuja. Toki siinä samalla tulee haaveiltua omasta kodista. Sitten joskus.
5. Haluaisin tulevaisuudessa asua Pohjois-Savossa.
6. Minusta tulee syksyllä toisen kerran täti :)
7. Olen tällä hetkellä kokonaisvaltaisen onnellinen; nautin opiskelusta, omasta alastani, blogin päivittämisestä, läheisistä, ystävistä, teistä siellä ruudun takana. Tunnen olevani rohkeampi ja vahvempi kuin vuosi sitten.
8. Haluaisin ostaa enemmän taidetta.

Kuvat Latvian taideakatemiasta vuodelta 2008.  

9 kommenttia:

 1. Minäkään en ole facebookissa, enkä mene. Ja talojen seuraamisen tiedätkin. Nyt Kotkassa on muutama kiva ja liian kallis. Odotan, että kahden vuoden sisällä Suomen asuntokupla puhkeaa ja pääsemme hyötymään toisten epäonnesta. Vaikken kenellekään epäonnea manaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Talojen seuraaminen on kivaa. Tai ainakin näin kun saa ihastella rauhassa, miettimättä oikeasti minne ja millaiseen taloon pitäisi muuttaa. Toivottavasti saisitte tulevaisuudessa mukavan kodin Suomesta, vaikka nautinkin äärettömästi lukea teidän maailmanmatkailustanne :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia tunnustuksia, aivan ihania kuvia todella mielenkiintoisesta paikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu: Tuo Latvian reissu taisi olla ensimmäinen opintomatkani ulkomaille ja oli kyllä mielenkiintoinen kokemus! Taideoppilaitokset olivat todella tasokkaan oloisia.

   Poista
 3. Ihania satunnaisasioita! Minä olen FB:ssä välillä enemmän välillä vähemmän, mutta minulla ei ole viittäsataa "ystävää" vaan vain nelisenkymmentä ;-)

  Nuorempana huviteltiin joskus siskon kanssa käymällä asuntoesittelyissä Katajanokalla Helsingissä, siinä kun pääsi ihaniin vanhoihin jugend-asuntoihin.

  Taidetta ei voi koskaan omistaa liikaa! Ja sehän on ihan selvää, että ole löytänyt oman alasi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: No tuota asuntonäyttöä en ole tajunnut käyttää hyväkseni! Varsinkin tuollaisissa vanhoissa arvotaloissa ja alueilla asuntonäytöt olisivat hyvä tapa kurkistella julkisivuja syvemmälle :)

   Poista
 4. Kerroin juuri sinusta naapurin isännälle, joka kaipaisi museoalan harjoittelijaa kotonaan, josta hän on tehnyt kotimuseon ja on vähän jo väsynyt väsäämisestä ja esittelystä ja puutarhanhoidosta, kun aitat ja vintit ovat vielä täynnä historiallista rojua ja järjestämättä. -Kunpa olisi apua, huokaa hän. Kerroin, että tiedän yhden museoasioihin 'hurmioituneen', mutta ei hän varmaan toista kesää näin työskentelis. Muistin sinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila Kastelli: Esineiden järjestämiseen saa kyllä vierähtämään aikaa, varsinkin jos aikoo myös luetteloida kaiken museoesineistön. Lapinlahden Asutusmuseolla ollessani nautin opastamisesta ja museovieraista,ajatusten vaihdosta, mutta se on aina pois siitä varsinaisesta museotyöstä (luettelointi, inventointi, säilymisen takaaminen, valokuvaus, tilojen ylläpito jne.).

   Voi, nyt olen kyllä otettu että olen tullut ihan erikseen puheeksi keskustelussanne :)

   Terveisiä naapurin isännälle että ottaa vaikka yhteyttä oppilaitoksiin joissa museologiaa opiskellaan (tai kunnan/kaupungin kulttuuripalveluvastaavaan) ja tarjoutuu antamaan harjoittelupaikan. Tosin yleensä ainakin Jyväskylän yliopistossa pyritään tekemään harjoittelut ammattimaisissa museoissa, mutta projektiluontoiset tehtävät antavat myös arvokasta työkokemusta. :)

   Poista
  2. Kiitos Hietzu! Annoit hyvän vinkin. Täytynee kysellä Oulun Yliopistolta, koska siellähän mielestäni on arkeloginen suunta. Pitänee ottaa selvää...

   Poista