keskiviikko 28. elokuuta 2013

Hagelstam 2nd School

Kuva täältä.
Hagelstamista tulee ensimmäiseksi mieleen huutokaupat, mutta nyt nimen alle on lanseerattu myös taidealan koulutusohjelma Hagelstam 2nd School, joka järjestää asiantuntijaluentoja kaikille taiteesta, muotoilusta ja taidebisneksestä kiinnostuneille. Kurssi alkaa torstaina 5.9. ja kestää koko syksyn 12.12. saakka. Ohjelmakokonaisuus on monipuolinen ja istuisin luennoilla jos asuisin lähempänä Helsinkiä. Kurssi on ilmeisesti täyttynyt hyvällä tahdilla, sillä infosivulla voi tiedustella varapaikkoja. Ilokseni huomasin että tämä ei ole vain kertaluontoinen tapahtumasarja vaan jatkoa on tulossa myös keväällä. 
Tapio Wirkkala: Kantarelli (1946). Kuva: Rauno Traskelin. Kuva täältä.
Syksyn ohjelmistosta kiinnostuin erityisesti näistä:

To 12. 9. Taiteen skitsofreniaa: taiteilija ja taidekauppa
- Galleristin ja kuvataiteilijan näkemyksiä taiteen jälleenmyynnistä
Risto Laasimo, Galleria Mondo

To 19. 9. Taiteen attribuointi 
- Taideteosten tutkiminen, tunnistaminen ja provenienssi (tätä olemme käsitelleet myös yliopistolla, mutta aihe jaksaa kiinnostaa)
Intendentti Tuija Peltomaa FM, Hagelstam & Co

To 26. 9. Taiteen hinta
- Taidesijoittaminen
Sami Metsärinta VTM

To 10. 10. Varastettua ja väärennettyä 
- Asiaa taiderikollisuudesta
Konstaapeli Jyrki Seppälä, poliisi

To 24. 10. Elämä taiteen parissa 
- Galleristin ja taiteen keräilijän, mesenaatin ja talouselämän vaikuttajan tarinaa
Antti Piippo, Helsinki Contemporary

To 31. 10. Taiteen brändi
- Pohdimme voiko taidetta brändätä? Miten museo liittyy brändiin vai onko se sellainen itse?
Yhteistyöpäällikkö Saara Suojoki FM, Ateneum
Kuva täältä.
Lisätietoja kurssista ja Hagelstam 2nd Schoolista täältä sekä intendentti Johanna Lindforsilta p. 09 6877 990.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tosi kiinnostavalta! :) mutta miksi kaikki kiva on aina Helsingissä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: Sanos muuta... Opiskelijabudjetilla ei noin vain lähdetäkään kurssille toiselle paikkakunnalle. Olisi mielenkiintoista kuulla jälkikäteen miten kurssilaiset ovat vastaanottaneet kokonaisuuden ja miten heidän mielestään kurssi on järjestetty.
   Toisaalta tulipa tässä mieleeni että ainakin Kuopion ja Jyväskylän taidemuseoissa on ollut aika ajoin yleisölle avoimia luentoja taiteesta. Ne joissa itse olen käynyt niin olisin toivonut aktiivisempaa osanottoa. Ilmainen tilaisuus kuitenkin kuulla ja jakaa ajatuksia.

   Poista
 2. Mielenkiintoista, kursseja huutokauppahuoneella, toisaalta kun katsoo nykyisin pidettyjen huutokauppojen ulosmyynti hintoja suurin osa on myyty alle pyyntihinnan. Nyt on hyvä aika ostaa arvotaidetta. Sitä saa satasilla. Vasara hinnat on poikkeuksellisen alhalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Minusta on mahtavaa että aktivoidaan kiinnostuneita ottamaan osaa taidekeskusteluun ja vahvistamaan alan tuntemusta.
   Koskaan en ole itse huutokaupassa ollut vaikka aihe kiinnostaakin. Sen sijaan Antiikkia antiikkia -ohjelmaa tulee seurattua tiiviisti. Lisäksi kirppareilta on aina sykähdyttävää tehdä edullisesti kotimaisen muotoilun löytöjä, sillä ne alkavat olla harvinaisia kun myyjät tuntuvat olevan (välillä liiankin) hintatietoisia.

   Poista