Yksi Brüggen symboleista on joutsen ja niitä näkee paljon, kun Minnewaterin puisto johdattaa kävijät Begijnhofiin. Joutseneenkin liittyy oma legendansa. Brüggen kaupunkilaiset teloittivat Itävällan Maksimilianin tuomioistuimen virkamiehen 1488. Teloitetun virkamiehen, Pieter Lanchalsin, sukuvaakunassa oli kuvattuna joutsen. Legendan mukaan Itävallan keisari Maksimilian I rankaisi Brüggen kaupunkia velvoittamalla kaupunkilaisia pitämään joutsenia järvissä ja kanaaleissa ikuisuuteen asti.
Begijnhof oli begiiniyhteisön koti vuodesta 1245 vuoteen 1928. Puiden varjostaman puiston ympärillä olevat kalkkimaalatut talot ovat 1600-1700-luvuilta. Begijnhof sai alkunsa, kun naimattomille ja leskeksi jääneille naisille (begiineille) perustettiin oma asuinalueensa. Syvästi uskonnollinen Begijnhof ei kuitenkaan ollut alun perin luostari. Begiinit saivat jättää yhteisön ja mennä naimisiin. Nykyisin Begijnhofissa toimii Pyhän Benedictuksen nunnaluostari ja joitain brüggeläisiä naisia, jotka ovat päättäneet pysyä naimattomina. Rakennukset ovat säilyttäneet alkuperäisen vaatimattomuutensa. Puisto, yhteisön kirkko ja yksi taloista (Begijnhuisje) ovat avoinna kävijöille. Täällä oli ihanan rauhallista ja hiljaista, sillä hiljaisuuteen ja kunnioitukseen kehotetaan kävijöitäkin heti sisäänkäynnillä. Aamuaurinko siivilöityi kauniisti puiden välistä.
Brüggen Begijnhof lisättiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1998 yhdessä 12 muun begiiniläisen rakennuskokonaisuuden kanssa.
Ihana paikka. ♥
VastaaPoistaBrügge sai ihastumaan Belgiaan yhä enemmän.
Poista