sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Uusia alkuja

Kirkas kevätaurinko on saanut ihmeitä aikaan myös huonekasveissa. Uusia lehtiä ja versoja, nuppujakin!
Maaliskuun kanta-asiakaskupongilla ostin Suomalaisesta kirjakaupasta kauniin kirjan, Hienohelma ja vanhapoika. Kirja on täynnä kauniita, paksulle paperille painettuja kuvia vanhanajan huonekasveista. Mukana on myös hoito-ohjeita ja historiaa. Teoksessa esitellään muun muassa tuonenkielo, annansilmä, kirjorönsylilja, rahapuu, syklaami, huonearalia, oleanteri, kiinanruusu, ruukkuatsalea, kodinonni, joulukaktus, mummonpalsami, jalohortensia, verenpisara ja enkelinsiipi. Kuvat ja tiedot herättivät ihastusta ja kasvattivat huonekasvi-innostusta. Ihmetytti kuinka apostolinmiekka kukkii vain yhden päivän tai kuinka vanhallapojalla, kaktuksella, voi olla niin suuret ja kauniit kukat.
Kolme alinta kuvaa ovat kirjasta, Heidi Gabrielssonin kuvaamia. Hintaa kirjalla oli 9,95 euroa jos joku innostui. Kaunista katseltavaa vaikkei kasviharrastaja tai -kasvattaja olisikaan.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa vehreyttä kotonasi! Minä olen vähän sellainen ulkokasvien kasvattaja, kotoa ei kauheasti talvisin viherkasveja löyty, leikkoja tykkään pitää maljakossa ja jotain kukkivia ruukkukasveja ostelen talvikautenakin, mutta ehkä se on tämä pieni asunto, joka rajoittaa enempien kasvien hankintoja sisätiloihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intianminttu: Kyllä nämä hyvää mieltä tuottavat varsinkin silloin jos huomaa onnistuneensa kasvatuksessa. Enempää viherkasveja tänne ei juuri mahdukkaan, vaikka haluasikin. Tosin edelleen pysyttelen helppohoitoisissa ja sellaisissa joita ei tarvitse joka päivä kastella. Ihanaa olisi joskus hoitaa pientä puutarhaa :)

      Poista