torstai 29. tammikuuta 2015

Tourujoen vuosi

Joku saattaa muistaakin, että esittelin täällä viime toukokuussa projektia, jossa oli tarkoitus valokuvata Tourujokea eri vuodenaikoina. Tourujoki sijaitsee Jyväskylän keskusta-alueen itäpuolella. Se virtaa Palokkajärvestä ja laskee Jyväsjärveen. Valokuvasin jokea lähes viikoittain tammikuusta 2014 tammikuuhun 2015. Pyrin ottamaan kuvat suunnilleen samaan kellonaikaan klo 11-13 välillä. Nyt projekti on valmis ja tältä se lopullinen Tourujoen vuodenkierto näyttää:
Voi olla, että tallennan jokea silloin tällöin vielä projektin päättymisestä huolimatta. 
Taisin nimittäin jäädä koukkuun siihen tapaan...

16 kommenttia:

 1. Suorastaan toivon, että jäät koukkuun!
  Meitä kaikkia ilahduttamaan vielä jatkossakin. Kiitos jo tästä hienosta kokoelmasta upeita kuvia ja tunnelmia.
  Oletko kuullut lastenlaulun Tourujoesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi miettiä arkireitin varrelta joku toinen kohde mahdolliseen tallennukseen. Helpointa kuvaaminen on silloin, kun kohde on koulu- tai työmatkan varrella, jolloin ei tarvitse erikseen lähteä kuvaamaan, vaan se onnistuu siinä matkan varrella. Suosittelen tätä muillekin. Kuukaudessakin näkee paljon muutoksia. :)

   Poista
 2. Upea sarja! Itse olen kuvannut epäsäännöllisen säännöllisesti puistokoivikkoa kauppamatkan varrelta heinäkuusta asti. En aina ihan samasta kohdasta enkä samaan kellonaikaan, mutta muutosta on silti mielenkiintoista seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Jotakin puukujaa olisikin mielenkiintoista tallentaa vuoden ympäri, siinä kun näkyisi paremmin tuo syksyn väriloisto. Huomasin senkin, että vaikka muualla kaduilla näkyi paksu lumikerros ja puut olivat kauniisti lumen peitossa, tuo joki nostaa sen verran kosteaa ilmaa, että puut pysyivät pitkään lumettomina.

   Poista
 3. Upea ja kiinnostava kuvasarja!

  Mutta onpa Suomen suvi todella lyhyt, sen huomaa näistä kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu-Maaria: Kesäkuvia olisi kyllä varmasti tullut enemmänkin, mutta olin suurimman osan heinä-elokuussa poissa kaupungista, niin siksi se vähän vääristää kokonaisuutta. :/ Tuosta välistä jää näkemättä sen alkukesän hehkuvan vihreän muuttumisen (hitaammin) tummenpaan vihreään.

   Poista
 4. Hieno idea, hyvä toteutus ja komea lopputulos...bravo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu: Vähän harmittaa, kuten tuossa ylempänä mainitsin, että se kesän kuvaaminen jäi vähän lyhyeksi, mutta kyllä tästä eri vuodenajat erottaa. :)

   Poista
 5. Kerrassaan mainio sarja, mahtavaa! Pitäisi keksiä myös oma kohde, tuo on loistava idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Tällaisen sarjan kyllä voisin kuvitella sinun blogistasi löytäväni. :)

   Poista
 6. Poikkesin blogiisi toisen blogin innoittamana. Kulttuuri koko kirjossaan on myös minun sydäntäni lähellä. Tosin erityisesti hyrisyttää kirjallisuus ja näyttämötaide. Tänään tarkoitus on piipahtaa jälleen myös tsekkaamassa taidemuseon uusi checkpoint Leonardo- näyttely.
  Ilmoittaudun lukijaksesi!
  Tulehan vastavierailylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa Kardemumma: Tervetuloa, mukava kuulla että kulttuuri kiehtoo sinuakin. Checkpoint Leonardo -näyttely vihjaa, että asustelet jossain Oulun tuntumassa? Pitää käydä tutustumassa blogiisi.

   Poista
 7. Vitsi miten mahtava projekti! Kaunis on lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta: Kiitos,olin jo ennen projektia ihastellut jokea eri vuodenaikoina, niin aihe tuli haastettaessa kuin itsestään. :)

   Poista
  2. Ps. Jutta sulla on häkellyttävän kaunis blogi! Piti lisätä Bloglovin-listalle. Esteetikko täällä huokailee ihastuksesta. ♥

   Poista
  3. Voi että, kiitos paljon! Ihanasti sanottu :)

   Poista