maanantai 2. helmikuuta 2015

Rock-risteilyllä

Viikonloppu meni käytännöllisesti katsoen kokonaan Radio Rock-risteilyyn. Lauantaina aamupäivällä hypättiin bussiin ja sunnuntai-iltana olimme klo 22 jälkeen kotona. Tämä oli itselleni ensimmäinen risteily laatuaan ja jäi hyvä fiilis. Siis itse risteilystä, bändeistä ja mukana reissanneesta ystäväpariskunnasta. Se, mikä alkoi paluumatkalla puuduttaa paitsi kroppaa myös hermoja, olivat pitkät bussimatkat. Viisi tuntia Helsingin satamaan ja takaisin tuntuu äärimmäisen raskaalta varsinkin, jos koko reissun aikana on saanut nukuttua ainoastaan kaksi tuntia ja bussi on täynnä elämöivää rokkikansaa. Tilannetta ei helpottanut se, että yksi matkustajista ei ehtinyt bussiin, mutta tilannetta ei huomattu kuin vasta tunnin kuluttua, kun bussiin oli puuttuneen tilalle hypännyt yksi salamatkustaja. Tämän vuoksi matkaan tuli yksi lisämutka. Sympatiseerasin reissukavereitamme, jotka joutuivat istumaan bussissa Kuopioon saakka ja heidän lähtönsä myöhästyi siksi, että joku oli eksynyt laivaan. 
Mokoma.
Amaranthe.
Että sellaista. Mutta surkuhupaisia bussimatkoja lukuun ottamatta tunnelma ja bändikattaus olivat omasta puolestani onnistuneet. Lavalle nousivat Mokoma, Amaranthe, Danko Jones, Swallow the Sun ja Kotiteollisuus. Swallow the Sun oli ainut, jonka kuunteleminen vaatisi vielä harjaannusta. Toisaalta keikka-aikakaan ei ollut heille edullinen, sillä sunnuntaipäivän aloitus klo 13, kun risteilyporukka on vasta herännyt edellisen yön juhlinnalta, ei takaa kovin energistä vastaanottoa varsinkaan, kun musiikki on, noh miten sen sanoisi, rauhallista ja melodista.
Danko Jones.
Kotiteollisuus.
Lauantai-illan Mokoma - Amaranthe - Danko Jones oli kyllä sellainen kokonaisuus, että ne puuduttavatkin bussimatkat haihtuvat mielestä ajan kanssa. Risteilylle lähtiessä osoittautui ongelmaksi keksiä itselleen vaatetusta, mustaa kun kaapista ei nykyisin juurikaan löydy, ahkerassa käytössä olleen hautajaismekon lisäksi. Huomasin muutenkin "kasvaneeni ulos rokki-minästä" ainakin tyylillisesti. Musiikkimakukin on ollut pidemmän aikaa akselilla Vesa-Matti Loiri - Samuli Edelmann - Tuure Kilpeläinen - Mirel Wagner - Adele - Leonard Cohen -  Nat King Cole - Frank Sinatra. Mutta ei minusta näköjään saa sitä rokki/metallihippuakaan hiottua piiloon, sen verta hyvältä Mokomakin pitkästä aikaa livenä kuulosti. Bussissa kuunneltiin tietenkin Radio Rockia ja muistin myös sisäisen Sentenced-tyttöni. Taidanpa puhallella pölyjä levyhyllyiltä näin tulevan kevään kunniaksi ja nostaa soittoon vähän raskaampia säveliä.
Risteilyn maissakäynti ei ollut sellainen kuin etukäteen odotin, sillä Tallinnassa satoi räntää taivaan täydeltä ja maisema oli harmaa. Sää oli kuin Suomessa marraskuussa ja loska loiskui kenkien alla. Noh, musiikkiahan sinne lähdettiin kuuntelemaan eikä aurinkoa ottamaan. ;) Kiitos matkaseuralle, oli kivaa!

8 kommenttia:

 1. Kerrottiinko siellä mitään seuraavasta risteilystä? Ajankohta, esiintyjät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava Radio Rock-risteily on 23.-24.5.2014 ja muistini tavoittaa esiintyjistä Von Hertzen Brothersin ja Insomniumin.

   Poista
 2. Kiitos sinulle! Yritin etsiä tietoa Rockin omilta sivuilta, muttei vielä löytynyt. Hertzeneitä hieman odottelinkin :-)

  VastaaPoista
 3. Aina on kiva tehdä jokin matka jonnekin, vaikka unet jääkin vajaaksi. Se piristää. Sää mutten meillä täällä Tukholmassa on aivan samanlainen kuin Tallinnassa. On ollut kai jo ainakin kolme vuorokautta. Pyh sanon minä ja huoh tämän sään kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Totta, välillä on hyvä lähteä tuulettamaan ajatuksia, jos ei nyt ihan muille maille, niin ainakin jonnekin missä ei tarvitse ajatella arkisia asioita.
   Jospa se kevät sieltä pikkuhiljaa saapuisi. On ainakin valoisampaa, joten sekin jo piristää. :)

   Poista
 4. Ihanaa lukea sinulta vähän erilaisesta aiheesta kirjoitus. Nämä hetket ovat niitä harvoja, jolloin kadehdin pääkaupunkiseudulla asuvia. Matkalle lähteminen on niin paljon helpompaa, jos asuu lähellä lentokenttää tai satamaterminaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ: Kiitos. Sitä tulee opiskelujen ja oman kiinnostuksen vuoksi pyörittyä niin paljon tuolla kuvataidemaailman seassa, että onhan se välillä virkistävää astua esimerkiksi musiikin puolelle.
   Ja todellakin, matkalle (ja muihin tapahtumiin) lähteminen olisi helpompaa jos asuisi lähempänä pääkaupunkiseutua. Jyväskylä nyt toisaalta on sijoittunut sopivasti miltei keskelle Suomea, että joka suuntaan on suht inhimillinen matka. Tuo autottomuus tuottaa myös omat hankaluutensa, lähtipä minne tahansa, sitä joutuu suunnittelemaan tuplasti enemmän kaikkia aikatauluja, kun on julkisen liikenteen varassa. Ei voi vain hypätä autoon ja lähteä. Toisaalta tällä hetkellä saa olla ihan ylpeä siitä, että omat hiilidioksidipäästöt eivät ole kovin suuria.

   Poista