lauantai 7. helmikuuta 2015

Eino Leinoa pop-tulkintoina

Eva Louhivuoren luotsaama ELE-yhtye vieraili Popparissa levyjulkkarikeikalla. Kuvauksen nettisivulta luettuani ei tarvinnut kauaa miettiä lähteäkö kuuntelemaan vaiko ei. 
"Albumi perustuu Eino Leinon rakastettuihin runoihin, jotka muuntuvat Ele-yhtyeen esittäminä moderneiksi pop-tulkinnoiksi. Ajankohtaiset ja kepeät sävellykset ovat sovituksiltaan kauniin pelkistettyjä. Musiikissa soi kaikuja niin jazzin improvisoinnista, pop-musiikin huolettomuudesta kuin kansanmusiikin tarinallisuudesta." 
Perinteisen soitinkattauksen lisäksi mukana olivat viulu ja sello (kappaleessa Sua katson vaan), joten eihän musiikista voinut olla tykkäämättä.
Ja kyllähän minä tykkäsin. Jouduin kuitenkin hieman pettymään, sillä ilmeisesti olin hehkuttanut musiikkia etukäteen liikaa, kuulematta aiemmin yhtään kappaletta. Louhivuorella on todella kaunis ääni ja hän käyttää sitä hyvin, soittajat tuntuivat tunnelmoivan täysillä mukana ja viulun ja sellon yhdistelmä toimii aina. Silti huomasin, ettei musiikki tehnyt sellaista vaikutusta kuin olin etukäteen toivonut. Ehkä kappaleita olisi pitänyt kuunnella ennakkoon, jotta olisi ollut enemmän tarttumapintaa. Mutta kyllä tämä minun musiikkimakuuni istuu, useammalla kuuntelukerralla vielä paremmin.
Kun kello seisoo singlekappaleen voi käydä kuuntelemassa Spotifyssa tai iTunesissa ja Levykauppa Äxän sivuilla voi kuunnella albumia tarkemmin.

Ps. Ylimääräisenä tietona kerrottakoon, että Ele-yhtyeen debyyttialbumin mesenaattina on toiminut näyttelijä-muusikko Riku "Putous-tähti" Nieminen.

4 kommenttia:

 1. Minä rakastan Veskun Eino Leinoja. Loputtomasti. Olisipa mielenkiintoista kuunnella Leinoa myös popisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Samoin, ja siksi ehkä vähän pelkäsin, että mitä jos tässä mennään "Veskun tontille", mutta tulkinnat olivat ihan erilaisia, joten ei hätää. :)

   Poista
 2. Olen jotenkin aina vierastanut runoja, mutta ehkä tässä olisi hyvä keino alkaa totutella :) Täytyy käydä kuuntelemassa spotifyssa! - Culturelle http://blogit.extempore.fi/kulttuurielamaahelsingissa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Culturelle: Hassua, olen jotenkin aina kuvitellut, että sinä olet sellainen runotyttö, että tykkäisit lukea runoja. Mutta tosiaan, jospa ne olisivat helpommin lähestyttäviä näin musiikin kautta.

   Poista