maanantai 23. helmikuuta 2015

Arjesta irrotettua

Hyvää viikon alkua! Täällä se tosin alkoi heräämällä liian aikaisin. Hyppäsin pyörän selkään kahdeksan jälkeen, että ennätin palauttaa kirjat yliopiston kirjastoon ennen kuin suuntasin Mattilanniemeen gradukurssille. Olin paikalla hyvissä ajoin ennen yhdeksää, mutta kun tajusin istuvani tietokoneluokassa yksinäni, tarkistin lukujärjestyksen ja huomasin, että seuraava gradutapaaminen onkin vasta tiistaina 3.3. Alkaa näemmä nämä lähipäivien aikatauluttamiset näkyä siinä, ettei muista tarkistaa kyseisen päivän tapahtumia. Noh, tulipahan tehtyä vielä toinen kirjastokierros ja kerättyä teosesimerkkejä tulevia näyttelyopastuksia varten (näistä lisää myöhemmin).
Huomasin kerryttäneeni muistiin yksittäisiä ajatuksia, mutta koska tuntuu tyhmältä tehdä niille jokaiselle oma postauksensa, saatte näin viikon alkuun tällaisen iloisen sillisalaatin arjesta irrotettuna.
Tammikuussa varsinaisesti alkanut (jatkunut) gradun kirjoitusprojekti jatkuu edelleen mukavalla mallilla. Taustoitus/johdanto-osio on lähetetty tukihenkilölle kommentoitavaksi ja nyt odotellaan palautetta.  Olen soitellut seurakuntiin ja lähetellyt sähköposteja, joihin saa tuhraantumaan yllättävän paljon aikaa. Nyt ymmärrän, miksi jotkin henkilöt eivät välttämättä vastaa kaikkiin sähköposteihin, toisin sanoen priorisoivat ajan puutteessa kenelle/mitä vastaavat. Vannon kautta kiven ja kannon, etten (enää) piikittele graduohjaajaani viesteihin vastaamattomuudesta tai niiden myöhästymisestä. (Itse tosin otti asian puheeksi.) Minulta meni yksi työpäivä kahden kirkon asioiden selvittämiseen, eikä silloinkaan kaikki ollut tyhjentävästi selvitetty. Tarkennettakoon nyt kuitenkin, ettei minua suinkaan ole ohjauksessa unohdettu, sillä sain vinkiksi yllä olevan, tutkimusaluettani sivuavan Graham Howesin The Art of the Sacred, jossa pohditaan uskon ja taiteen välistä suhdetta. Aika kivasti ajateltu, kaiken sen kiireen keskellä.

Graduprojekti siis edistyy ja nyt on jopa hahmoteltavissa alustavia tutkimustuloksiakin, jonka ansiosta lähdetään hyvillä mielin hiihtolomailemaan. Lomailun ehtona oli, että saan lähetettyä ensimmäisen osion gradusta kommentoitavaksi, ja saan otettua itseäni niskasta kiinni ja soitettua seurakuntiin. Done and done. Noita puhelinsoittoja tosin lykkäsin päivätolkulla, sillä vieraille ihmisille soittaminen on pelottavaa. Ensimmäisten positiivisten soittokokemusten jälkeen homma alkoi sujuakin sitten sutjakasti.
Noiden graduun liittyvien viestittelyjen lisäksi olen lähetellyt sähköpostin jos toisenkin Turkuun, jossa lomailemme keskiviikosta perjantaihin. Nyt on kuvausluvat museoihin kunnossa ja en malta odottaa, että pääsen kiertämään näyttelyitä! Tämän kyseisen reissun aikatauluttaminen saattoi vaikuttaa tämänaamuisen olemattoman päiväohjelman unohtamiseen.
Kirppareita olen laiminlyönyt varmaan kuukauden verran, joka on minulle pitkä aika, ja yllä olevat lasiesineet ovat tammikuun alkupuolen löytöjä. Heikki Orvolan Miranda-kynttilänjalkoihin menin tosin sortumaan eBayssä sen jälkeen, kun olin tilannut sieltä itselleni aiemmin mainitun Howesin opuksen. Koskaan, milloinkaan, mitään ei pitäisi tilata eBaystä, näin siinä käy. Hintaa näillä oli 20 puntaa (~27e), mutta postikuluineen nousivat n. 40 euroon. Lohduttauduin sillä, että pelastin kotimaista designia Britanniasta takaisin Suomeen, ja että huuto.netissä samoista näytetään pyydettävän 65 euroa. Tuo Oiva Toikan Nuutajärvelle suunnittelema pieni Vilja-maljakko hieman kompensoi tuota edellistä, sillä siitä maksoin vain 1,50 euroa.
 Mitäs ruudun sille puolen kuuluu? Millaisia suunnitelmia oli/on hiihtolomalle?

4 kommenttia:

 1. Sinähän olet hyvin edistynyt. Onnea! ja lykkyä tykö jatkossakin.
  Tuo Howesinkirja kuullostaa mielenkiintoiselta.

  Täällä Ruotsissa alkaa huomen aamuna vuotuiset kirja-alennusmyynnit. Minä ostin jo viikko sitten ison pinon alekirjoja netin kautta. Ne vaan ei saa lähettää niitä ennen kuin alet alkaa. Joten siinä minun hiihtolomani kuluu kirjoja lukiessa.

  Ei vaan, eihän minulla ole hiihtolomaa, ei talvilomaa eikä kesälomaakaan enää. Luvassa on hyvät ja aurinkoiset säät joten enköhän minä jatka pari kolme kertaa viikossa lenkkejä kaupungilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Minä olen yrittänyt vältellä kaikkia alennusmyyntejä ja etenkin kirjamyyntejä, sillä kirjahyllyyn ei taitaisi mahtua juurikaan mitään. Olen aina silloin tällöin yrittänyt laittaa vähemmän käytettyjä kiertoon. Mutta tutkimuskirjallisuutta olen luvannut itselleni, että saan ostaa.
   Aurinkoista viikkoa vaikkei varsinaista lomaa olisikaan! Täällä oli tänään ihan kamala sää ja tiet todella huonossa kunnossa. Toivotaan että loppuviikko olisi vähän aurinkoisempi. :)

   Poista
 2. Hiihtoloma, mikä se on... :( Eka talvi, kun mulla ei ole ollenkaan hiihtolomaa, vaan kurssit jatkuvat ihan normaalisti ilman taukoja, nyyh! Tosin ei kai tässä oikein voi valittaa, kun opiskelu on niin mukavaa, ja kesälomakin alkaa jo huhtikuussa. Graduhommia kuuluu tännekin, hyvällä mallilla alkaa olla, ja elättelen varovaisia toiveita, että saisin koko paketin valmiiksi vielä tänä keväänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: No mukavia viikonloppuja kuitenkin, vaikkei varsinaista lomaa olekaan. Koulujuttujenkin keskellä pitää muistaa vähän huilia. Sinullahan alkaa kesälomailu ajoissa. Hienoa, että sielläkin luistaa graduprojekti eteenpäin.Se on mahtava tunne. :) Vielä mahtavampaa tietysti sitten, kun saa homman kokonaan pois päiväjärjestyksestä.

   Poista