sunnuntai 28. elokuuta 2011

Suomen Kivikeskus, Juuka

 
Vapaalippujen innoitamina lähdimme äidin ja K:n kanssa kohti Juukaa. Lauantaista oli luvattu lämmin ja sää piti lupauksensa. En ollut aiemmin käynyt Kivikylässä, mutta paikassa saa helposti vierähtämään useamman tovin. Geotietokeskus, Tulikivi- ravintola, Tulikivi-studio ja Kivikeskus takaavat näkemistä ja kokemista kaikenikäisille. Ensimmäisenä meidät hurmasi Kivikeskuksen edustalla oleva kivestä tehty "nahkainen" sohvaryhmä. Kivestä voi taidolla saada pehmeää ja elävää.Minua kiinnostivat kalliomaalaukset, äitiä kivimateriaalit ja K innostui fossiileista. Kivimaailman aarteet näyttely sai kaikki ihastelemaan jalokivien kimallusta ja hämmästelemään kivien fluoresenssi- ja luminesenssi-ilmiöitä. Valokuvasuurennokset kivien yksityiskohdista olivat myös upeita; pidin hämärästä yleisvalaistuksesta ja avaruudellisesta musiikista. Luonto tuottaa mitä ihmeellisimpiä aarteita ja niissä riitti hämmästelemistä. Ametistikiteet syntyvät hassusti kiven sisäpuolelle, ja museokaupasta tarttuikin mukaan oma pieni ametistikimpale.
Jos kivet, millaiset tahansa, kiinnostavat materiaalina, koruina, historiana tai taiteena, suosittelen suuntaamista kohti Juuan Kivikylää.
 

2 kommenttia:

  1. Ihania ihania... kerran olen tuosta ohi ajanut, mutta kun mies ajaa, tällaisiinhan ei pysähdytä :( Kiitos, oli mukavaa päästä katsomaan näitä kiviä.

    VastaaPoista
  2. Anja: Hei Anja, sinun pitää vetää käsijarrusta ja sanoa, että nythän me pysähdytään ;P Mutta mukavaa,että pääsit nyt hieman kurkistamaan sisälle :) Minä en ollut aiemmin tuolla päin käynytkään, joten jo ajeleminen oli mukavaa.
    Tuo viidennessä kuvassa oleva aavikkoruusu Tunisiasta oli yksi lemppareistani. Miten tuollaisia edes muodostuu??

    VastaaPoista