lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulutori & taidebasaari

 
Kävin ensimmäistä kertaa tutustumassa Suomen käsityön museon ja Jyväskylän taidemuseon perinteisiin joulumyyjäisiin. Käsityön museossa oli käsityöläisten joulutori ja taidemuseossa taidebasaari.

Väkeä oli paljon, katsottavaa ja ihasteltavaa oli vieläkin enemmän, ja halukkaat saivat istahtaa museoiden kahviloissa hyvien pikkupurtavien äärellä. Joulumyyjäiset ovat auki vielä huomenna sunnuntaina klo 11-18 ja molempiin on VAPAA PÄÄSY.


Käsityöläisten joulutorilta tarttui mukaani oululaisen Silja Mustaparran rakukeraaminen mammutti (rakkautta ensisilmäyksellä!) sekä Sysimetsä Designin joulupallo korvikset. 

11 kommenttia:

 1. Jyväskylään en pystyne heilahtamaan, joten tyyden Helsingin tarjontaan! Ihanalta kyllä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Kultsin kämppä: Luulen että yhtä ihana tunnelma ja tarjonta on kaikkialla tämmöisissä myyjäisissä, oli kyseessä sitten mikä kaupunki hyvänsä. :)

  VastaaPoista
 3. ihania värikkäitä juttuja tuossa viidennessä kuvassa, nam!

  ja aww mikä mammutti! tulee ihan mieleen kuopion museon mammutti, joka on minusta jotenkin ihan surullinen ja suloinen :).

  VastaaPoista
 4. taitava tyttö: Siitä värikkäästä pöydästä nappasinkin itselleni nuo joulupallo korvikset. Paljon olisi ollut kaikkea kivaa mukaan kannettavaksi. Tuossa kyseisessä pöydässä esim. avainkaulanauhoja, kaulakoruja ja maatuskakoruja.

  Minullekin tuli mielleyhtymä Kuopion museon mammuttiin. Tämän nimesin kuitenkin Manuksi, Ice Agen mukaan :P

  Metsätonttu: Juuri sitä. Täytyy käydä myös ensi vuonna. Myyjät vaihtuvat joka vuosi.

  VastaaPoista
 5. Hassua, että on puhetta tuosta Kuopion museon mammutista. Just joku päivä muistelin kun 3. luokalla tehtiin retki museoon. Mitä jäi mieleen retkestä, oli se mammutti siellä. Muuta en muista. :) Henna, pääsetkö pe pikkujouluilemaan?

  VastaaPoista
 6. jenni: Minä en muista lapsena käyneeni Kuopion museossa. Taisi olla ensimmäinen kerta ihan aikuisiällä omasta mielenkiinnosta, mutta se mammutti on vetonaula :)
  En uskalla vielä luvata perjantaista mitään, mutta jos ei pe nähdä, nähdään joku toinen päivä. Mira olis kans halukas näkemään uuden sukulaisehdokkaan ;)

  VastaaPoista
 7. Intianminttu: Eikös olekin! Valloitti sydämeni heti ^^

  VastaaPoista
 8. Laitoinkin Miralle viestia asiasta. Tule ainakin kavasemaan, jos ei oo mitaan. Mulla vois olla sulle jotain... ;)

  VastaaPoista