perjantai 20. tammikuuta 2012

Berliinin valtakunnankanslia osa 2

 
Kirjoitin täällä Albert Speerin Hitlerille suunnittelemasta uudesta ja upeasta Valtakunnankansliasta, joka tuhottiin toisen maailmansodan jälkeen.

Saksassa on nyt luotu uudelleen 3D:nä tuo Hitlerin Berliini valtakunnankanslioineen.

Neue Reichskanzlei dokumentin traileriHermann Göring museon 3D-toteutus valtakunnankansliasta alkuperäisten piirustusten mukaan.Sodassa tuhoutuneen Valtakunnankanslian osaa marmoriseinistä käytettiin Mohrenstraßen metroaseman uudelleenrakentamiseen. Tässä pätkässä kuvaa marmoriseinistä uusiokäytössä.Muita mielenkiintoisia Berliini-aiheisia dokumentteja voi tarkastella ja tilata täältä.

Ps. Jos kiinnostaa Pohjois-Hollannin kultakausi 3D:nä, kirjoitin siitä täällä.
 

4 kommenttia:

 1. Kaiken voi rakentaa uudelleen...

  Yritin kovasti kommentoida edellistä postaustasikin, mutta ei sitten onnistunut niin millään. Olisi nimittäin todella mielenkiintoista tietää se ihan totuus tuon lapsitaiteilijan takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultsin kämppä: Hmm,missähän lie kommentoinnin ongelma ollut? :o
   Sanos muuta,mielenkiintoista olisi todellakin ollut tietää oikea totuus. Tietyistä dokumentissa kuulluista Marlan kommenteista heijastui hieman se, että isä on varmasti jossain vaiheessa jotenkin ohjeistanut tytärtään. Mikä on sinänsä ihan ymmärrettävää; vanhemmat luonnollisesti neuvovat lapsiaan. Dokumentin tekijä hieman kyselikin lopussa, että oliko isä kenties ohjaillut lastaan epävirallisesti tai tajuamattaan. Perheelle olisi ollut helpompaa, jos isä olisi myöntänyt(?) neuvoneensa Marlaa, vaikka Marla olisikin maalannut kankaalle itse. Nyt minkäänlainen neuvominen tai auttaminen tuntui epäilyttävältä, varsinkin Marlan kommenttien kera.

   Poista
 2. Olipa huikea 3D elämys, jälleen kerran...Ja mahtavaa että nykytekniikalla voidaan "herättää eloon" jälleen jotakin mikä on menneisyydessä peruuttamattomasti tuhottu.

  Erityisen hienon 3D esityksestä teki se että katsoja tavallaan "liiteli" valtakunnankanslian sisällä :-))
  Minä näen joskus unia missä liitelen samalla lailla eri rakennusten sisällä, ja samalla ihmettelen, miksi en aikaisemmin ole tajunnut miten helppoa lentäminen on :0)))

  enkä koskaan muuten laskeudu - lennän vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minnamarika: Voi sinua onnellista! En ole nähnyt lentämisunia sitten lapsuuden. Se lentotaito vain katosi jonnekin. Itsekin pidin siitä videon huoneesta toiseen liitelystä.

   Poista