lauantai 30. tammikuuta 2010

Leonardo da VinciÄskettäin mediassa oli esillä otsikoita, joissa tutkijat haluavat avata Leonardo da Vincin haudan saadakseen selville onko Mona Lisa maalaus da Vincin piilotettu omakuva.

Yhdyn niihin tutkijoihin, jotka vastustavat haudan avaamista Donald Sassoonin kirjoittamasta kirjasta "Mona Lisa - Maailman tunnetuimman maalauksen tarina" löytyneen kappaleen perusteella:

"--- Kultti yleensä vaatii palvottavaa ruumista tai pyhiinvalelluspaikkaa, mutta Leonardon synnyinpaikka oli melko kaukana, eikä hänen ruumistaan ole onnistuttu löytämään. Kun Arséne Houssaye teki vuonna 1863 kaivauksia vuonna 1808 tuhoutuneen Saint-Florentinin kirkon lähistöllä Amboisessa, hän löysi useita kalloja. Hän julisti niistä sopivimmalta näyttäneen olevan tuon suurmiehen jäännös, mutta hänen teoriansa kaatui, kun hän viimein ymmärsi etsineensä väärästä paikasta. Renessanssineron, yli 30 ruuminavausta tehneen anatomin ruumista ei ole löydetty tähän päivään mennessä. Silti Amboisessa käyviä matkailijoita edelleenkin kehotetaan käymään hänen hautapaikallaan. ---"

Taas kohtaamme tutun kysymyksen: "Mitä kaikkea tieteen nimissä saa tehdä?"

1 kommentti:

  1. Niinpä, mitä tieteen nimissä saa tehdä. Varsinkin, kun minusta asia ei edes ole kovin oleellinen. Onko sillä niin suurta merkitystä meille, onko kuva omakuva vai ei.

    Kiva, että aloitit blogin pitämisen, onnea!

    Muuten, toi tiikeri-horoskooppi kyllä kuvaa sinua aika hyvin.

    VastaaPoista