keskiviikko 27. tammikuuta 2010

TammimarkkinatAurinkoinen aamu ja pakkasmittarissa lukemat -20. Erittäin kaunis päivä Kuopion perinteisille tammimarkkinoille. Päätin käydä kuvaamassa markkinahumua. Täytyy myöntää, että muutama sukkapari olisi voinut olla lisää, sillä pieni tuulenvire teki pakkasesta vielä purevamman. Vaikka mitään ei ostoskassiin tarttunutkaan, pidän silti juuri tuosta markkinoiden tunnelmasta. Varsinkin täällä Savon sydämessä markkinat ovat mielestäni yksi savolaisten kulttuuritapahtumista.

Ihmiset tapasivat toisiaan, toisin sanoen "jäivät suustaan kiinni", tunnelma oli iloinen, myyjät huutelivat asiakkaita ja yllättävän paljon ihmisiä oli liikkeellä pakkasesta huolimatta. Eräällä kojulla soitettiin hyvin kuuluvasti Jaakko Teppoa, joka sai ainakin hieman vanhemman miesväestön kokoontumaan kojun äärelle naureskellen. Markkinamyyjien oikeanlainen pukeutuminen joutui todelliseen testiin, sillä seisominen pakkasessa aamu seitsemästä ilta kuuteen vaatii kestävyyttä.

Siellä ihmisten keskellä pyöriessäni sain monesti vastata kysymykseen: "Mihinkäs lehteen sinä kuvaat?". Vastaukseni "Kuvaan ihan omaksi ilokseni" sai myyjät kyselemään taiteellisuudestani ja koulutuksestani. Mukava aamupäivä, kylmä, mutta mukava. Paljon sai höpöteltyä vanhempien rouvienkin kanssa, mikä on ilahduttavaa, se että voi tuntemattomienkin ihmisten kanssa jutella tunnelmasta ja vaikkapa siitä säästä. Rakastan tätä savolaisten leppoisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti