lauantai 27. maaliskuuta 2010

Hyvää pääsiäistä!

 

Aamupäivällä menin avustamaan museolehtoriamme Marjaa pääsiäismyyjäisissä. Ihmisiä oli kiitettävästi ja saimme hyvin myytyä muun muassa piispa Arsenin kirjoittamaa Pääsiäismuna - ylösnousemuksen symboli kirjaa (joka on uskomattoman kaunis opus!) sekä Leena Säpin toimittamaa Käspaikka - muistiliina kirjaa. Molemmat ovat ihka uusia. Muutama minun ja Marjan valmistama diakehys kierrätystuotekin meni kaupaksi. Myyjäisissä tuli todellinen pääsiäistunnelma kun ihmiset ostivat koristeltuja pajunoksia. Kirkkaat oksat heiluivat väkijoukossa.

Kotiin tullessa päätin tehdä pääsiäissiivouksen; pesin pyykkiä, tiskasin, imuroin, silitin ja ihastelin keltaisia tulppaaneja keittiön pöydällä. Televisiota katsellessa maalailin vielä kirpparilta ostamiani pyykkipoikia valkoisiksi. Tarkoituksena on ripustaa eteiseen narun ja pyykkipoikien varaan vanhoja valokuvia. Nyt passaa odottaa vanhempia kylään pääsiäiskahville. Hyvää pääsiäistä kaikille! :) (ja muistakaa kääntää kellonne KESÄaikaan)
 

7 kommenttia:

 1. Hei!

  Noihin pääsiäismyyjäisiin olisi tehnyt minunkin mieleni tulla. Jäin miettimään minkälaisia mahtoivat olla diakehyksiset kierrätystuotteenne? Olisi ihana nähdä...Hyvää Pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Valkoisia ja osa kultamaalilla koristeltuja, kuvituksena Suomen ortodoksisen kirkkomuseon esineistöä. Valittavana oli rintakoruja, magneetteja sekä avaimenperiä. Voisin laittaa kuvia,jahka saan kuvan napsattua. Diakehystuotteita voi tilata nettikaupasta osoitteesta: http://www.ortodoksinenkirkkomuseo.fi/museokauppa_muut.html

  VastaaPoista
 3. Myyjäisissä on aina oma tunnelmansa. Tykkään niistä ja tykkään myös tuosta käspaikka -kirjasta. Tosi ihanaa, että vielä julkaistaan näitä kansatieteellisempiäkin käsityökirjoja. On nimittäin mahtava käsityökirjabuumi meneillään. En MILLÄÄn pysy perässä, vaikka kovasti yritän. Saati, että ehtisin kunnolla tekemään jotain käsitöitä!

  Minunkin pitäs keksiä kotiin jotain pikkupiristystä pääsiäiseksi...mitäköhän? Riittäskö pelkät kukat?

  VastaaPoista
 4. tuike: Kukat piristävät kummasti minun arkea, oli tilanne millainen hyvänsä. Sinulle käsityöihmisenä suosittelisin tuota Käspaikka kirjaa, on muuten kauniita pitsejä (nyplättyjä, virkattuja...) ja kirjontakuvioita ja kuvat ovat hyvänkokoisia.
  Sinulla jos on käsityökirjabuumi, minulla jatkuu taidekirjabuumi ja uutena innostuksena ovat 1800-luvun vanhat, kellastuneet ja ränsistyneet kirjat <3

  VastaaPoista
 5. Hei, kiitos vierailusta meillä ;- ), tulin saman tien kurkkaamaan - ja ihastuin muun muassa tuohon pyykkinarulla riippuvaan valokuvasysteemiin !!! Minä kun sattuneesta syystä olen noiden vanhojen valokuvien kanssa painiskellut koko talven...
  Ihanaa löytää tällä tavalla mielenkiintoisia ihmisiä, töitä, harrastuksia, tulen palaamaan.
  Hyvää kevään kulkua sinulle !

  VastaaPoista
 6. Ullakon Aarteet: Mukavaa että ideoista on apua muillekin :) Ja kiitos lukijaksi liittymisestä. Ajatusten ja ideoiden vaihtoa tapahtuu sinunkin blogisi kautta :)

  VastaaPoista