perjantai 4. kesäkuuta 2010

Jyväskylän virkistysmatka

 
Lähdimme torstaiaamuna klo 05.00 ajamaan avopuolisoni kanssa Jyväskylään, jolla alkoi pääsykokeet kaupungissa klo 08.00. Heräsin jo kolmen jälkeen, mutta ajaessa ei väsyttänyt. Ehkäpä aamujen valoisuus auttoi asiaa.

Avopuolison ollessa pääsykokeissa, minä puolestani virkistäydyin Jyväskylässä työtovereitteni kanssa. Muut tulivat Jyväskylään vasta kymmeneksi, joten ehdin käydä pienellä valokuvauskierroksella.

Kuvasin Taulumäen kirkkoa.

Kello alkoi lähestyä kymmentä, joten siirryin ensimmäiseen matkakohteeseemme Kristuksen ylösnousemuksen kirkkoon, mutta en malttanut olla nappaamatta kuvaa omenapuusta, kun oli niin kauniissa kukassa.


Ortodoksisessa kirkossa ihastuin rakennuksen holvikaariin.Katossa ollut valaisinkruunu uudesta kuvakulmasta.


Ikkunoissa oli lasimaalaukset.


Kirkkoon tutustumisen jälkeen menimme Suomen käsityön museoon, joka oli piristävä museokokonaisuus. Museosta oli saatu elämyksellinen erilaisten tuoksujen, äänien, vetolaatikoiden ja kosketeltavien asioiden kautta. Minusta hienointa oli se, että näyttelytilassa pyöri pienellä näytöllä museon toimintaan liittyviä kuvia. Usein ihmisillä on väärä käsitys, että museoissa toiminta on pelkkää näyttelyjen rakentamista (myönnän,itsekin kuuluin joskus tähän samaan joukkoon), mutta töiden kautta on saanut huomata, että se on vain pieni osa kokonaisuutta.

Käsityön museossa vierähti pidempi tovi kuin olimme ajatelleet (näyttelyjen lisäksi väkemme sai vierähtämään aikaa myös museokaupassa ja TaitoShopissa). Tämän jälkeen kävimme syömässä, jonka jälkeen suuntasimme kohti Jyväskylän taidemuseota. En ollut käynyt museossa aiemmin, mutta näyttelytilat olivat ihanan avaria, vaikkakaan yläkerta ei ollut kovin korkea. Henkilökunta oli mukavaa ja kahvituokion jälkeen taidehistorioitsija ja tutkija Marjo-Riitta Simpanen luennoi meille "Helmiä Ateneumista - Elisabeth ja Herman Hallonblad" -näyttelystä. Luento oli mielenkiintoinen ja avasi paitsi Hallonbladien elämää, myös heidän aikansa Suomea ja yhteiskuntaa.

Retki oli kerrassaan mukava ja voi sanoa että mieltä virkistävä, vaikka päivä oli pitkä ja illalla kaaduin sänkyyn. Kuopioon saavuttua olisi ollut vielä Kuopion taidemuseon ja VB-valokuvakeskuksen näyttelyiden avajaiset, mutta jätin ne suosiolla väliin. Pitää käydä tarkastamassa ne paremmalla aikaa.

Reissulta tarttui mukaan seuraavaa:

Helene Schjerfbeckin taidekortti


Kirsi Neuvosen taidekortti


titiMadamin merihevonen -korvakorut


sekä divarista venäläistä taidetta avaava opus "Venäjän maalaustaide - ikoneista avangarden kynnykselle".


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti