lauantai 19. kesäkuuta 2010

Pala Kuopiota

 
Olin aamulla jo klo 8.00 kamerani kanssa Snellmanin puistossa ikuistamassa kukkaloistoa ja Tuomiokirkkoa. Aurinko ei vielä ollut ehtinyt puidenlatvojen yläpuolelle.

Snellmanin puiston jälkeen kiertelin ympäri Kuopiota kohdistaen linssini tutkijan lailla eri kohteisiin.
Kuopion museon sisäänkäynti ja ovenkahva.Valkeisenlammen maisemia.


Rantahietikolle ajautuneita sorsan höyheniä.


Yksityiskohtia Antti Immosen teoksesta Mökit ja mäet (2004). Veistos on tehty sotien 1939-1945 jälkeisen rakentamisen muistomerkiksi rakentajain työn kunnioittamiseksi.Otoksia Sairaalakadulta.Aamun päätteeksi kävin kuvaamassa vielä Satamatorilla Kuopio tanssii ja soi -tapahtumaa, siitä kuvia hieman myöhemmin :)
 

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja yksityiskohtia oletkin kuvannut Kuopiosta. Kaupunki on minulle aivan vieras. Kiva nähdä kuvia siitä.

  Huomasin tuolla muutamaa postausta alempana, että olit saanut jo Mustasilmäsusannan kukkimaan. Odotan omani kukkimista innolla.
  Sinulla on kauniita kukkia ja hyvinvoivan näköisiä.

  Huomaan nyt, kun olen palannut tauolta, että on vähän hankaluuksia toisten blogeihin kommentoimisessa. Ihan kuin ei enää osaisi.

  Kiitos sinulle, kun kävit jättämässä kommentin blogiini!

  Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!!

  VastaaPoista
 2. Hei! Valkeisenlammen ympäristö on aivan ihana. siellä tulee kierrettyä aina Kuopiossa käydessä. Usein käymme myös Musiikkikeskuksella konserteissa, joten Kuopio on tuttu paikka.

  VastaaPoista
 3. Joo, mäkin oon huomannut tuon museon oven kahvan. :) Ja mä en ennen ymmärtänyt ollenkaan tuota taideteosta lammella ruusupuistossa, mutta nyt kun itse asutaan rintamamiestalossa, on talorivin merkitys auennut ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
 4. Ulla-Kristiina: Pitääpä sitten kuvailla Kuopiota ja sen tunnelmia enemmänkin,jos kaupungin ihanuus avautuisi enemmän :) Tosin nyt toriremontti pilaa keskustan maisemat.

  Liisa: Samaa mieltä, Valkeisenlampi on kaunis paikka.Nyt vain pahuksen levät ovat vallanneet rannat.

  Miia: Minä tutustuin teokseen ensimmäistä kertaa joskus koulun kanssa kierrellessä Kuopion taideteoksia. Ihastuin kyllä teokseen heti,sillä molempien vanhempieni vanhemmat asuvat rintamamiestaloissa :)

  VastaaPoista