lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kirpparilla ja Keski-Suomen museolla

 
Perjantai aamupäivä lähti käyntiin suuntaamalla kaverini kanssa kirpparikierrokselle. Tutustutin kaverini kirppareihin. Mukaan tarttui:

Kaksi pellavaista keittiöpyyhettä, 4 euroa.


Kaksi vanhaa Glorian Antiikkia, 2 euroa. Toisessa lehdessä tutustumaan muun muassa Claude Monet'n puutarhaan :)


Keskiajan kulttuurihistorian lukukirja, 3 euroa. Kirjasessa muun muassa tällaisia lukuja: Eurooppalaisen kulttuurialueen muodostuminen keskiajalla, vaeltajien aika, taidon, taiteen ja tunteen sfäärit sekä keskiajan kristillinen perinne Suomessa.


Kirpparikierroksen ja lounaan jälkeen suuntasin Keski-Suomen museolle kuuntelemaan näyttelyopastusta "Collection Muotka - taidetta Heikki Tuomisen kokoelmasta". Näyttely, jossa on esillä esimerkiksi Kuutti Lavosta, Osmo Rauhalaa, Ulla Rantasta ja Akseli Gallen-Kallelaa ei voi olla pettymys. Eikä se ollutkaan. En ole paljon käynyt näyttelyopastuksissa, mutta niitä kyllä kannattaisi hyödyntää. Näyttely avautuu toisella tavalla kuin itse kiertelemällä. Opastus avasi mukavasti Tuomisen keräämien taideteosten taustoja, taiteilijoiden elämää sekä itse teoksia. Heikki Tuominen on kartuttanut kokoelmaansa 22 vuotta ja harrastus jatkuu yhä. Minusta on hienoa, että yksityiset ihmiset tukevat nykytaiteilijoita.


Opastuksen lopussa sai valita näyttelystä suosikkiteoksensa ja osallistua samalla arvontaan, jossa arvottaisiin nykytaiteilijoiden grafiikkaa. Eikä siinä vielä kaikki. Heikki Tuominen oli halunnut lahjoittaa meille näyttelyopastuksessa käyneille hänen Collection Muotka -kirjansa! Nyt sain näyttelyn upeat taideteokset ilmaiseksi kotiini noin 90-sivuisen kirjan muodossa! Poistuin museosta kaikin puolin hyvillä mielin. :) Onnistunut perjantai.
 

10 kommenttia:

 1. Oi mikä perjantaipäivä! Kelpais mullekin :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen huomannut joissakin näyttelyissä, että niissä on ollut myös mahdollisuus äänestää eniten puhuttelevinta/miellyttävintä teosta...vuorovaikutusta siis! Kivat kirppislöydöt!

  VastaaPoista
 3. Intianminttu: Tuo äänestysjuttu on kyllä kiva. Varsinkin jos joskus sattuisi voittamaan jotain ;P

  VastaaPoista
 4. Kyllä vain, paljon kivempi perjantai kuin minun perus-työpäivä. Ja mitkä kotiinviemiset, niistä on iloa pitkäksi aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Anja: Ei siinä perus työpäivässäkään mitään vikaa ole. Itse ainakin pidän tavallisesta arjesta. Toki joskus on mukavaa tehdä jotain muutakin. :)

  VastaaPoista
 6. No voi sun! Miten teetkin tuollaisia löytöjä! Kiinnostaisi kovasti esim. tuo taidon, taiteen ja tunteen sfäärit, mutta tietenkin koko kirja myös. Ja näyttely kuulostaa ihan huipulta: kaikki taiteilijat ihan ykkössuosikkejani. Kirja vielä kierroksen päätteeksi! Ja ihan samaa mieltä, että opstukset avaa taideteoksia, täällä vaan ei ole sellaisia. Siihenkin pitää olla asiantuntemusta.

  Oikein kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. tuike: Nyt on tosi paljon tullut kirjalöytöjä tehtyä. Itse asiassa olen tullut vähän kriittiseksi tavaroiden suhteen, eli tarvitsenko jotain vaikka se olisikin kiva. Usein ne sitten ovat jääneet toisten löydettäviksi. Kirjat ovat kuitenkin hyödyllisiä näin opiskeluaikana.

  Mukavaa viikonvaihdetta sinnekin! :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä vinkki tuo K-S museon näyttely. Olipa sulla hyvä tuuri opastuksen kanssa!

  VastaaPoista
 9. kenkä: Oleppa hyvä. Se on kyllä katsomisen arvoinen näyttely. Itse ihastuin muun muassa Jiri Anderlen grafiikkaan. Ja Kuutti Lavoset toimivat aina. :)

  VastaaPoista
 10. Olipa sinulla antoisa ja ihana päivä. Kirjalahja oli varmasti mahtava yllätys josta on iloa pitkään :-))

  Kiitos kauniista kommentistasi blogissani!! Lämmitti erityisesti mieltäni

  Intoa opiskeluun ja leppoisaa tiistai-iltaa!
  Terkuin Minnamarika

  VastaaPoista