sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Museologia

 

Sivuaineenani on museologia ja opintojen ajan olen saanut paljon uutta tietoa museoelämästä ja -työstä, mutta myös täydennettyä ennakkotietojani. Kurssit ovat käsitelleet kulttuurin käsitettä ja kulttuuriperintöä, tallennusta ja dokumentointia ja tällä hetkellä on viimeiset hetket museo ja yleisö kurssista, ennen tenttiä.

Luennoitsijat ovat alansa ammattilaisia, museotyöntekijöitä eri organisaatioista. Eniten olen kuitenkin pitänyt museologian professorimme Janne Vilkunan luennoista. Hänelle on vuosien aikana kertynyt kokemusta laajasta museokentästä ja hän tuntee niin museolait kuin muutkin organisaatioiden takana olevat asiat. On mukavaa kuulla esimerkkejä eri museoista ja näyttelyistä, hyvistä ja huonoista, mutta hän pitää meidät myös ajantasalla ajankohtaisista asioista. Tapetilla on ollut esimerkiksi Kouvolan tapaus, Guggenheim ja viimeisimmät muutokset ja päivitykset museolakiin, kulttuuripoliittisiin strategioihin jne. Nyt on esimerkiksi tapahtumassa päätöksiä luonnontieteellisten museoiden tulevaisuudesta. Lisäksi saimme päivitettyä tietoa rekisteröityjen museoiden määrästä Suomessa.

Paljon mielenkiintoista, paljon opittavaa.

kuva täältä
 

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ala! Omalta "jospa vielä kerran"-listaltanikin löytyy esim. taidehistoria, jota olisi mielenkiintoista opiskella vielä päivänä jonain.

  VastaaPoista
 2. Kultsin kämppä: Minusta on hyvä että on "jospa vielä kerran" listoja. Ne tuovat elämään sisältöä ja toiveita :) Itselläni se lista on pitkä.

  VastaaPoista
 3. Museologia on tosi mielenkiintoista ja Vilkuna on hyvä proffa :):) Kai Diaario ry on tuttu?

  VastaaPoista
 4. Cefus: Kyllä on Diaario tuttu. Juurikin viime luennolla kävi uusi hallitus esittäytymässä ja mainostamassa tulevaa museologian seminaaria :)

  VastaaPoista