sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Luonto keskellä Berniä

Onpa ihana päästä pitkästä aikaa omalle tontille kirjoittamaan! Päivätyöt ja Taiteentuntija ovat vieneet oman aikansa, jonka vuoksi toukokuu on ollut Hurmioituneen puolella hiljaista. Instagram päivittyy nopeammin, joten sieltä voi kurkistella kuvamuodossa arkisia muruja hieman useammin. Täällä ovat edelleen kesken Sveitsin kuulumiset ja pysytään Bernin keväässä vielä hetki. Nyt ollaan kuitenkin kiritty vuodenajassa kiinni tuo vuoristomaa. Tänä keväänä sai ikään kuin kaksi kevättä: Sveitsissä ja Suomessa.
Edellisissä postauksissa esittelin Bernin historiaa ja kenties sen kuuluisinta asukasta. Einsteinin lisäksi kaupunki on tunnettu karhuistaan. Kyllä. Turkoosin Aare-joen rannalla keskellä kaupunkia on Bärenpark, karhupuisto, jossa elää kaupungin nimikkoeläimet, ruskeakarhut. Karhuja pääsee katsomaan ilmaiseksi ja puisto sijaitsee aivan Nydeggbrücke-sillan vieressä.
Ilmaista katsottavaa löytyy myös kasvitieteellisestä puutarhasta. Sekin sijaitsee joen varrella Lorrainebrücken ja Kornhausbrücken välissä. Kevät oli huhtikuun ensimmäisinä päivinä vielä aluillaan, mutta tarkkasilmäinen löysi paljon kukkia.
Puutarhassa oli hyönteishotelleja sekä rakennettuja kivimuureja sisiliskoille. Siellä ne paistattelivat päivää kylki kyljessä lämpimien kivien koloissa.
Tämä oli kaunis ja rauhallinen paikka viettää pieni evästauko. Kaupunkilaisetkin olivat ilmeisesti samaa mieltä, sillä moni oli tullut istumaan puiston penkeille ja nauttimaan auringosta eväineen. Parasta vastapainoa museokierroksille ovat tällaiset yksinkertaiset ja ilmaiset, mutta vaikuttavat kaupunkikohteet. Ei tarvinnut kuin istua ja ihailla.
Kuka muu kiertää kaupunkilomilla myös puutarhoja/luontokohteita?

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kukkaloistoa! <3 Mulle kaupungit ovat lomilla yleensä kauttakulkupisteitä, joissa fiilistellään korkeintaan hetki, ja sitten suunnataankin luontokohteisiin. Ja puutarhat ovat kyllä kaupungeissa usein parasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lomilla ehdottomasti enemmän kaupunki- kuin rantalomaihminen, mutta voisin lähteä myös puhtaasti luontokohteisiin. Esimerkiksi Irlannin nummia olisi ihana tutkia. Ja esimerkiksi Ranskassa Givernyssä päätarkoitus oli päästä Claude Monét'n puutarhaan.

   Poista
 2. Minulle mielellään puistoja ja luontokohteita kaupungin vastapainoksi. Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän kaipaa luontoon. Ja väsyttää pelkkä kuluttaminen, jota varten kaupungit tuntuu olevan olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole mikään kaupunkishoppailija. Museoihin toki menee (pääsylippu)rahaa, mutta se on minusta hyvää kuluttamista. Luonto kaikissa muodoissaan on erittäin hyvää vastapainoa kaikelle arkiselle.

   Poista